Blogosz

MESE NINCS.

Válasszunk piócákat!

2012. október 16. 00:24 - BlogoszEditor

Ó, olyan jó, hogy az USL-bohócnak megvásárolt Gigi Becali várhatóan ugyanabban a választókörzetben indul, mint a PPDD-ripacs Dan Diaconescu. Sőt, Becalit épp azért indítják ott, hogy felvegye a harcot Diaconescuval. Pontosabban elvegyen tőle szavazatokat. Hiszen lényegében az egész Diaconescu-projekt mögött a PDL és Băsescu áll, míg a Becali mostani megfuttatása az USL álnéven futó PSD és az ő maffiájuk érdeke. Úgyhogy valójában a PDL és az USL harca ez is.

És a ringben két idióta mérkőzik meg a nyomottak voksaiért. De nehogy félreértsük: igazából nem is a két jelölt az idióta. Ők csak a romániai politikai prostik kurvák prototípusai. A választóik az idióták. És láthatjuk: extrém hülye választóknak extrém hülye "alternatívát" kell kínálni.

De gondoljunk csak egy kicsit jobban is bele (nem kell nagyon, annyira nem mély az egész, annál sokkal egyszerűbb): aki még mindig elmegy és bármelyik pártra szavaz december 9-én (vagy bármikor), az maga is végletesen buta. Bárkire szavazni még mindig, ezen a voksoláson is, egyenlő a totális szellemi sötétséggel. Aki elmegy és nem érvénytelenített szavazatot ad le, hanem valamelyik, bármelyik pártot "választja", az vagy a rendszer - azaz valamelyik párt - kitartottja, vagy prosztó.

Az egésznek a legjobb jelképe tehát épp a Becali és Diaconescu "harca". Ki nyer? Ők. Valamelyikük. Ugyanaz. Mindegy. Ki veszít? Mi, mindannyian. Bármelyik párt révén. És mindegyik jelölt révén. Nem: ez nem általánosítás. Ez nagyonis konkrétum. Ma már nagyon odafigyelve állítják össze a jelöltlistákat. Úgyhogy hiteles személy sehol nem indulhat. Csakis szolga, vagy hajcsár. Következésképp mivel egyformán ripacsok kifelé, egyformán behelyettesíthetőek befelé. Nemcsak ők ketten, akiket nevesítettem, s nemcsak a pártjaik. Hanem mindegyik párt.

Tetszik érteni? Nagy a gyanúm, hogy a többség nem. Nem és nem fogja fel. Bár már gyanítja ezt régóta, de az urna előtt majd megremeg: "jaj, azért mégis inkább valakire, mint érvénytelenített voksot leadva senkire". Holott a kettő ugyanaz. Sőt: a tudatlanok (meg az újak, a naivak) még mindig hisznek abban, hogy van "kisebbik rossz". A gyávák pedig úgy tesznek, mintha lenne. Az amúgy kisebbséget alkotó többiek pedig tudják: csak rossz van ilyen téren - meg a show, a többség számára. Úgyhogy végülis kár rá szót pazarolni: a többség úgyis mindig értetlen, neki lehetetlen elmagyarázni.

És majd választ, diaconescuk és becalik közül. A magyarok is, a maguk árulói közül. Aztán majd eldől, hogy diaconescuk vagy becalik vezetik az országot, s hány magyar áruló törleszkedhet ismét hozzájuk. Esetleg szövetkeznek mind. A végeredményt tekintve ellenünk. Mint mindig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr604851114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása