Blogosz

MESE NINCS.

(Le)lépés

2012. október 29. 12:15 - BlogoszEditor

 

Na? Mondtam? Orbánék immár az RMDSZ-hez próbálnak közeledni - miután nem sikerült legyűrniük és átvenniük a vagyonát, hatalmát, maffiáját, inkább megpróbálják egyszerre zsarolás (EMNP), illetve segítségnyújtás révén becselezni magukat az RMDSZ-bizniszbe.

Az ezzel kapcsolatos eddigi leglátványosabb (vissza)lépés érhető most tetten. Ott van a csatolt, friss MTI-hírben. Sőt, lényegében történelmi léptékű is ez: a Fidesz első romániai magyar politikai projektje, az MPP most először nem indít jelölteket, s most kerül a szemétdombra. Immár ott van ugyanis helyette a Fidesz második romániai magyar politikai projektje, az EMNP. És kettő már sok lett volna, meg fölösleges és kezelhetetlen is.

Az MPP azért volt, hogy megszorongassák vele az RMDSZ-t. Hát, ez alig-alig sikerült. Úgyhogy ennyi. Az EMNP pedig most azért van (helyette), hogy más stratégiával próbálák a Fidesz romániai érdekeit érvényre juttatni. Úgyhogy az MPP éléről az eddigi hű csatlósukat, Szász Jenőt jó kis állásba rakták, hadd melegedjen ott tovább,  az MPP-projektet pedig kézi vezérléssel lezárják Budapesten.

Gyakorlatban úgy néz ki  ez az egész manőversorozat, hogy pár napja az MPP új vezérkara tárgyalt az RMDSZ-es Kelemen Hunorékkal - majd az eddigi ősellenségek összeborultak. Az MPP-sek valószínűleg ekkor adták át Kelemenéknek Orbánén üzenetét: nevezetesen azt, hogy vége az egész MPP-projektnek, nem indulnak a választáson, ezzel is segítve az RMDSZ-t. Amelytől aztán cserébe "több nyitottságot és együttműködést", azaz a mindenkori zsákmányokon való osztozást várnak.

Szóval tessék: itt az MPP nekrológja. Egyúttal pedig újabb bizonyíték arra, hogy a romániai magyarságot az orránál fogva vezetik - s amikor az orra előtt cserélnek díszletet, az sem ingatja meg ezt az egész tragikomédiát, gyenge színjátékot. Megy tovább az olcsó műsor.

Románia-magyarság-politika
Nem állít jelölteket a romániai választásokon a Magyar Polgári Párt

Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti:
    Kolozsvár, 2012. október 29., hétfő (MTI) - Nem állít jelölteket a decemberi romániai parlamenti választásokon a Magyar Polgári Párt (MPP) - jelentette be hétfőn a szervezet elnöke. Biró Zsolt az MTI-nek elmondta: a párt elnöksége a hét végén arra az álláspontra jutott, hogy az MPP pártként nem indul a választási versenyben. Ha lesznek olyan független jelöltek, akiket a párt is támogat, akkor erről tájékoztatja majd a választókat.
    Azokban a választókerületekben, ahol nem lesz a párt által támogatott független jelölt, a választók bölcsességére bízzák, hogy a magyar jelöltek közül kit támogatnak.
    "Egyelőre úgy látjuk, hogy nem sok független jelölt fog indulni. Ahol lesz ilyen jelölt, ott megvizsgáljuk, ki az, milyen álláspontot képvisel, és ha az elveink közel állnak egymáshoz, az MPP akár testületileg is a jelölt mögé állhat" - magyarázta Biró Zsolt.
    Azokban a választókerületekben, ahol nem lesz az MPP által támogatott független jelölt, a párt mindenképpen a magyar jelöltek támogatására biztatja szimpatizánsait. "Úgy gondolom, hogy a választó ismeri a legjobban a kerületében mandátumra pályázó magyar jelölteket, és rendelkezik azzal a bölcsességgel, hogy eldöntse, közülük melyikre adja le a voksát" - tette hozzá az MPP elnöke.
kga \ kkp \ ppd
MTI 2012. október 29., hétfő 11:30

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr494876575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása