Blogosz

MESE NINCS.

Szüret

2012. november 15. 14:02 - BlogoszEditor

 

Először arról akartam most írni, milyen sajnálatos - de persze elkerülhetetlen és jellemző -, hogy Ilie Bolojan nagyváradi polgármester is teljesen lesüllyedt. Immár abszolút hiteltelen kis politikus csupán. Hiszen beszállt a parlamenti választási korteshadjáratba, az USL egyik kampányfigurája lett.

Ott virít a plakátjaikon, ő, a márka, a Bolojan-brand ajánlja, hogy szavazzunk az általa képviselt párszövetség jelöltjeire. A saját népszerűségét használja arra, hogy az USL-nek szavazatokat szerezzen. Holott persze ő maga nem is jelölt. Sőt, azt a hamis látszatot kelti, hogy az általa tolt honatyajelöltek oldják majd meg a város gondjait. Pedig ez hazugság: erre ott van az önkormányzat maga. Úgyhogy még az önkormányzatiság elvét is bemocskolja ezzel a szánalmas kampányhúzással. És szándékosan összekeveri a parlementet, a kormányt és a helyhatóságokat. Ráadásul ebből is kiviláglik: az USL jelöltjei önmagukban súlytalanok, arctalanok, senkik. Ezért szükségük van egy húzónévre, egy kampányarcra, Egy polgármester juttatja be őket a parlamentbe. Fheh: lám, mennyire a feje tetején áll itt minden, mennyire köze nincs már a valós képviseleti rendszerhez. vagy akármihez, ami rendszert feltételez.

Szóval erről akartam most írni. És készítettem hozzá egy képet is. De végül nem fogok. Mert egyrészt már meg is tettem, másrészt meg fotózás közben találtam még további pár cukiságot. Úgyhogy inkább bemutatom a kampány eddigi itteni vizuálhülyeségeit.

 

P1610205.JPG

"...tojásból lesz a csoda.
Nagytaréjú, cifratollas, kapirgáló egyedek,
Nem repültök, mint a szép sas, mert tele a begyetek."

 

P1610193.JPG

KÖTELESségüknek tartják a magyarügyekvédelmétnemzetünkmegmaradásáértcsakisaközösségértharcolvamegilyenekugye. (Bár emellett egy más jellegű, morbidabb köteles képzettársítás is előjött, csak azt nem írom ide.)

 

P1610202_1.JPG

Elég köd van. De azt még így is világosan látjuk, hogy a politika tele van kis felkapaszkodottakkal, meg a ranglétrán mászókkal.

 

P1610651_1.JPG

"Szórakozz tovább!" Jaja, ezzel nincs gond: mi rajtuk, ők velünk.

 

P1610656.JPG
Tégy, ahogy mondják: hol váltsd le, hol szavazd meg. Légy jó állampolgár, jámbor, szófogadó. Vagyis hülye.

 

P1610658.JPG

Mindig is mondtam, hogy skandalum, ami magyar ügyekben is történik. Botrányos, ahogy egyre több párt alakul azért, hogy bepalizzon és kihasználjon egy közösséget. (Bár persze: mi másért alakulnának egyáltalán pártok?)

 

P1610665_1.JPG

Árukapcsolás. Most egy megvásárolt kabát mellé inget adnak ajándékba - büntetésképp pedig maszlagot is ránk sóznak.

 

P1610674.JPG
Beteg dolog a kampány, s még betegebb maga a politikum. És nincs rá orvosság.

 

P1610668.JPG

Nincs igazi választás. Mivel igazából mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti a háttérben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr944908474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása