Blogosz

MESE NINCS.

Világvége: az utolsó gyanús jelek

2012. december 20. 08:00 - BlogoszEditor

Elhiszem én is, persze - hát hogyne hinném? -, hogy holnap itt a világvége. Már csak amióta mi élünk, több világvége volt meghirdetve - sőt, az utóbbi években mintha egyre gyakoribb, mind trendibb lenne egy-egy apokalipszis. Úgy kábé kétévente hirdetnek meg nagyobb végítéleteket. A kisebbek pedig vélhetően még gyakoribbak a Földön - de mivel ezeknek nincs akkora publicitásuk, mivel ezek csak bizonyos szűkebb társadalmi csoportokon belül terjednek, azokról a globális pusztulásokról nincs tudomásunk, s úgy élünk tovább, hogy fogalmunk sincs arról, hogy kihaltunk. És mindez csak most, az általunk megélt piciny időszeletben... Aztán az emberiség teljes története során meg még jóval több legutolsó nap és teljes megsemmisülés volt már. Rengeteg tutibiztos kipusztulással jutottunk el ahhoz, hogy megélhessük a holnapi totális eltöröltetésüket is. Az idei világvége tehát december 21-re esik.

Ám úgy érzem, sőt, úgy látom, egyre több baljós jel, figyelmen kívül semmiképp nem hagyható ómen utal arra, hogy veszélyben lehet a veszély. Mintha eléggé slendriánul lenne megszervezve az armageddon.

Először is: mikor lesz? Mert ez sem világos. Mi például felmegyünk majd holnap este kilencre a város fölötti egyik dombra (az Gomba néven ismert helyre), úgymond világvége-nézésre. Szépen, szervezett esemény keretében nézzük a vég(ünk)et. De végül is kockázatos ez szerintem. Ugyanis például ez az esemény 21 órakor kezdődik. Ráadásul a tervek szerint a nézés 22 óráig tart. Legalábbis így van meghirdetve, s eszerint a program szerint nézzük az apokalipszist a dombról. Amely domb ugye maga is része lesz a megsemmisülésnek. Szóval egy óra alatt megvan az egész epikus pusztulás. Hát... ennél még Hollywood is komolyabbat tud...

Továbbá vannak még nyugtalanító kérdések, aspektusok. Mi van, ha túl korán érkezünk? Vagy mi van, ha lekéssük? (Ez utóbbi aztán még több kérdést vet fel, filozófiaitól, fizikain át kozmológiaiig és biológiaiig. De ezeket hagyjuk most, ne bonyolítsuk.) Szóval alapkérdés: hánykor van a világvége? Utánanéztem: egyes szakértők azt mondják, hogy (romániai időszámítás szerint) pontban 14 órakor. És mi a helyzet ekkor? Hiszen - mint mondtam - például Váradon sokan 21 órára jönnek majd nézni. Olyan korán, azaz 14 órakor még max azon gondolkodunk, mit vegyünk fel este, miközben épp hajmosás van. De a források azt mutatják, hogy a maja kalendárium átszámított változata szerint ekkor jön el az utolsó pillanat, azaz nem este. Akik emiatt lekésik  világvége-nézést, azok majd jól megnézhetik magukat. Nem beszélve ugye arról, hogy ez csak a mi időzónánk, a sok közül az egyik. Úgyhogy - az emberiséget ismerve - számos félreértésre lehet számítani emiatt is: a földkerekség sok végítélet-megfigyelési helyszínén lesznek túl korán érkezők, meg főleg késők. Egészen hihetetlen hanyagság. És jele annak, hogy ez a világvége sincs rendesen megszervezve.

Egyébként szerintem például egy rendes világvége legyen éjfélkor. Hogy nézne már ki az, hogy mondjuk tényleg 14, vagy épp 21 órakor van a megsemmisülés? A világnak vége van, de a napnak még nincs... Hm? Hát hogy veszi ez ki magát? Hülyeség, ugyebár. Ráadásul az elegancia és a koncepció teljes hiányát mutatja. Abszolút stílustalan, ha nem pontosan a nap lejártakor van vége mindennek. Ha 21-e az utolsó nap, akkor 21-e legyen az utolsó nap. Nem fél, vagy háromnegyed nap. Ugyanakkor arra is vigyázni kell, hogy nem csúszhat át egy ezredmásodpercnyire sem 22-ére. Nem szabad a következő napba belelógnia - hiszen nincs következő nap. Érthető, ugye. Na most: következésképpen az egész világvágét, minden macerájával és összetettségével együtt annyira rövid idő alatt kell lebonyolítani, hogy az emberi ésszel fel sem fogható. Ugyanis pontosan akkor kell rendezni, hamar, amikor az utolsó napnak épp vége - és semmiképp nem kezdődhet el közben a következő nap. Ezt add össze! Hát... amennyire a földi körülményeket ismerjük, ez itt totál valami összevisszaságba fog átmenni. Úgyhogy lesz ám 21-e után még 22-e is, nagy kapkodással az elején, hogy "ajaj, már megkezdődött az új nap, aminek nem is kellene, fejezzük már be hamar ezt a világvégét, jaj, de kínos". Ez is újabb gyanús jel tehát, amely azt mutatja, hogy még szombaton is kell majd mosogatni.

Most mondjuk ennyit egyes globális vontakozásokról. Lássuk a lokálisat. Mert van ám ilyen vonzata is a világvégének. A végítélet nem igazi voltának újabb jele ugyanis az, hogy - miközben a Föld többi része elpusztul - Románia meg fog menekülni.

ujfajtavegleges.JPG(Ezen kis alkotásommal köszöntöm a VV-t)

 

Hogy miért menekül meg? Nagyon egyszerű. Ugyebár éveken át folytatott, kitartó és szisztematikus, energiát és pénzt nem kímélő vad kampányolás, manipulációs hadjárat, háttérmanőverek, machinációk, minden eszközzel való hatalomra törés után épp ebben a hónapban rohanta le ismét Romániát az USL. Még két hete sincs, hogy e pártszövetség tagjai megnyerték a választásokat, azaz újra befutott a PSD (maga előtt tolva a PNL-t, illetve maga után húzva a PC-t). A kormányuknak még most, ebben a hónapban, nem sokkal 21-e után kell megalakulnia, s - juhéj! - máris azt tehetnek ismét az országban, s az országgal, amit akarnak.

Ugye Önök sem gondolják komolyan, hogy olyan vén rókák, szürke eminenciások és keresztapák, mint például Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, valamint a köreiket alkotó pénzemberek, bábok és kitartottak majd kiengedik a kezükből a nagy nehezen ismét visszaszerzett, s immár kétharmados túlerővel bíró hatalmat, csak azért, mert vége a világnak? Egy globális pusztulás igazán nem állíthatja meg őket. Nekik most rengeteg tervük van az országgal, teljesen az igájukba kell hajtaniuk mindent, újra, ki kell tombolniuk magukat és be kell épülniük mindenhova, hiszen végre ismét megszerezték mindazt, aminek az újbóli megkaparintásán oly régóta erőlködtek. Apokalipszis? Pusztulás? Világvége? Ugyan! Most nem alkalmas.


Ugye a kampányban olyan sokszor mondták, hogy ők majd jól megmentik Romániát...

Hát nesze.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr164967907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása