Blogosz

MESE NINCS.

Szóval akkor...

2013. február 12. 17:01 - BlogoszEditor

Megkaptam persze én is Orbán Viktor miniszterelnök levelét. Akárcsak többszázezer anyaországon kívül élő magyar.

DSC00605.JPGAzt írja: „Tisztelt Honfitársam! (...) Tudnunk kell egymásról, és rendelkeznünk kell minden fontos, aktuális információval Magyarországról. Ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy a jövőben rendszeresen tájékoztató levelet küld Önnek, amely hozzásegíti, hogy bekapcsolódhasson Magyarország sorsának alakításába. Tisztelettel, Orbán Viktor”

Én viszont ezt olvasom: „Na helló, Örs! (...) Az van, hogy már megint kampány van. És hát ránk kellene szavazni majd. Megoldható? Tisztelettel, Orbán Viktor”.

No, én meg akkor a jelen válaszlevelet intézem a kormányfőhöz. Amúgyis rég érett már, legyen akkor.

„Tisztelt Honfitársam!

Nem ígérhetek semmit. Megtettem már párszor amúgyis, ám az Ön mostani levele nyomán ismét elgondolkodtam a felvetésén.

Nos, a helyzet az, hogy az elmúlt évek intézkedései húzásai között számos olyat találni, amelyet én speciel sötétnek, arrogánsnak, lelketlennek, illetőleg Magyarország számára károsnak ítélek meg. Annak a Magyarországnak a számára, amelynek ugye mindketten a javát akarjuk. Én legalábbis biztosan. Akár állampolgára vagyok, akár nem.

Nem ért persze meglepetésként, hiszen az előző kormányzati ciklusuk során már ugyanezt voltam kénytelen tapasztalni, a kezdeti várakozás után. Most azonban egyenesen kétharmados többség áll a rendelkezésükre. És sajnos sokszor nem élnek, hanem visszaélnek vele. Nemcsak politikai síkon, hanem gazdaságtól a kulturális életig mindenütt. És ez már igazán zavar, sőt, aggaszt, sőt, elvetendőnek tartom.

Na persze a másik politikai oldal – valamint a vele lepaktált romániai magyar politikai erő – sem jobb. Sőt. Tudjuk, tudom, persze, persze, persze. Szóba sem jönnek. Ez azonban semmiben nem érinti azt, hogy Önök mit művelnek sokszor. Nem az számít, hogy van-e rosszabb, hanem az, hogy maga a vizsgált párt milyen vonalvezetésű.

Tehát nem ígérhetek semmit. (Amúgysem én vagyok kampányban, úgyhogy nem is nekem kell ígérgetnem. Meg különben is.) Ahogy figyelemmel követtem a történéseket, nagyon valószínű, hogy nem óhajtok részt venni az alternatíva nélküli, sőt, igazából tét nélküli voksolgatásban, a teljesen kilátástalan anyaországi politikai pártvetélkedésben. Egy ideje már az itthoniban sem szoktam a szavazatommal egyik szekértábort sem megtámogatni, hiszen teljesen hiteltelen maffiák harca ez csupán, úgyhogy az otthoni dolgokba való belevoksolásom még kevésbé sanszos.

Mellékelten küldök egyébként egy székely zászlót. De nem azért, hogy Magyarországon tűzögessék ki és lobogtassák összevissza, a korteshadjárat részeként. Ehelyett szeretném látni, ahogy a kampány után  mondom: utána – eljönnek majd ide vele, s itt állnak ki a „zászlójogért”, meg miegymásért. Minden olyasmiért, amik a kampányokban olyan jól csengenek.

Egyébként köszönöm a beígért további „tájékoztató leveleket”, de mentálhigiénés megfontolásokból úgy határoztam, hogy az ilyen jellegű küldeményeket csak a választások után fogom megtekinteni. (Már ha egyáltalán.)

Tisztelettel,

Szeghalmi Örs

Ui.: Nagyon vagány viszont a borítékon és a levélpapíron is a címer. Jó volt látni. Kicsit kár, hogy kampányanyagon szerepel. Á, de mindegy végülis. ”

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr735076899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwasder 2013.02.12. 18:11:17

Ugyan már, másra is lehet használni azt a papírt! A király képe pont jó arra...

rodeo36 2013.02.12. 18:30:02

a kampány levél küldőjé(nekarcmását)t fel kell akasztani jóllátható helyen és hagyni hadd szellőzzön, már teljesen bebüdösödött...évek óta ugyanaz a selejtes öltöny lila nyakkendő és koszos nyakú ing tisztítóba vele

brühühühü

pali923 2013.02.12. 18:37:42

Tessék nekem megmondani, hogy kik azok, akik ezt a levelet megkapják.
A határon túl élő újonnan állampolgárságot kapó magyar állampolgárok? Azoknak honnan van meg a nevük, címük? Ha meg megvan, akkor miért is kell nekik regisztrálni a szavazáshoz? Nem derül ki a levelekből, hogy ők a magyar állampolgárok, akiknek a kilétét eltitkoljuk az ottani hatóságok elől, hogy ne tudják zaklatni őket mondjuk Szlovákiában?
Vagy minden "külföldön" élő magyar megkapja? Honnan tudjuk, hogy kik ők, és hol laknak?
Nem értem...

m6beütő 2013.02.12. 18:41:55

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI érdeklődésére szombaton közölte: 160 ezer levelet küldtek ki, a küldemények előállításának és kézbesítésének költsége pedig 45,8 millió forint volt.

baraboo 2013.02.12. 18:54:17

Kinek a pénzéből levelezgetünk? Erre is szólt a felhatalmazás?
Kutatni kéne, hátha Rawalpindiben is vannak magyarok, akiket be lehetne fűzőcskézni. Akkor még nagyobb lehetne a számla...

qwasder 2013.02.12. 19:24:14

@pali923: Regisztrálni azért kell, mert megmondták. Nem érted? Ők sem. De megmondják!

Egyébként a "normál" külföldiek nem kapnak csak az atyafiak, akik mostanában ugrottak bele a vak csúti ismeretlenbe állampolgárnak.

antho 2013.02.12. 20:34:08

Na már megint egy nagyokos megaszondó. Ember! Ha nem tetszik ne olvasd! Gyújtsd be vele a kályhát, rajzolj rá, vagy hajtogass belőle repülőt. De engedtessék már meg, hogy egy szabadon választott miniszterelnök az állam polgárainak levelet küldjön.

Egyébként a legálságosabb dolog úgy szidni a politikát, hogy egyébként már évek óta nem szavazol. A politikusok pontosan olyanok, mint a társadalom, amit képviselnek.

qwasder 2013.02.12. 21:12:34

@antho: Ha megszólítják, miért ne reagálhatna? A másik, meg minek szór ki a közpénzen ennyi pénzt levelezgetésre? Jaaaa kell a havernak a píííz. Értelme nulla. Miért nem küldtek emailt, az kevesebbe van!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.02.12. 21:42:59

@antho: Belőled mondjuk lehetne "remek" politikus.

A politikusok pontosan olyanok, mint a társadalomnak az a része, amit te képviselsz.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.12. 21:51:50

"...engedtessék már meg, hogy egy szabadon választott miniszterelnök az állam polgárainak levelet küldjön..."
Persze, hogyne, engedtessék, csak vagy a saját pénzéből vagy a fidesz pénzéből tegye IGAZOLHATÓ módon, megmutatva a 45 millás blokkot.
Az adófizetők pénzét önkényesen saját kampánycéljaira NE engedtessék már meg még neki sem felhasználni.

Persze, úgyis megengedi, mert megdumálja magával, mint oly sok más mindent, két nyugdíjba készülő orvos kérelmének személyes áttanulmányozása közben.
(Megérdemli? Nem érdemli? Hmmm...)

Megmondja 'Ő' mi a jó, a rossz, az erkölcsös és még oly sok egyéb szimpatikus dolgot, hisz Ő tévedhetetlen...Igaz? Már csak éppen álruhában kellene "elvegyülnie", s váratlanul felfedve kilétét oszthatna helyben igazságot, s itt lenne már annak az ideje is, hogy ez a fránya Duna stabilan befagyjon...

Milyen szimpatikus... Jónapot! ,valahol pont erről szólt a poszt.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.02.12. 21:51:59

@antho: Ember! Ha nem tetszik ne olvasd! Zárd be a böngészőt, a megnyitott ablakot, vagy nyomj Alt+F4-et. De engedtessék már meg, hogy egy szabad országban az egykori közös haza területén élő polgár levelet küldjön, szabadon szóljon, publikáljon.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.02.12. 21:55:29

@antho: Ember! Ha nem tetszik ne olvasd! Zárd be a böngészőt, az aktuális ablakot, vagy nyomj Alt+F4-et. De engedtessék már meg, hogy egy szabad országban az egykor közös állam polgára levelet küldjön, szabadon szóljon, publikálja véleményét.

fvipera 2013.02.12. 23:14:46

@antho: kár volt az oktatásodra adóforintjainkat pazarolni. megint sikerült egy funkcionális analfabétát kiképeznünk.

Catella 2013.02.12. 23:56:07

@Johnny Joker:
van ennek a levélnek egy nagyon komoly szépséghibája, Mégpedig az, hogy címeres borítékban érkezik, márpedig éppen most akar törvényt az egyik román képviselő a kettős (magyar) állampolgárokkal szemben. Így kutakodniuk sem kell, ki a magyar, elég a postán begyűjteni a neveket. Anno arról volt szó, hogy a listát hétpecsétes titokként fogják őrizni, senkinek ki nem adják. Akkor most mi van??
Persze, értem én, hogy a feladó nem foglalkozik ilyen "apróságokkal", amikor épp a szavazat maximalizálással van elfoglalva.

Rókakígyó 2013.02.13. 06:33:51

A nemzeti színbe bujtatott önérdekérvényesítés a legkárosabb hazaárulás. Ehhez képest a Gyurcsányé kismiska volt.

Jakab Andor 2013.02.13. 12:03:21

Az orbán - magyar fordítás pompásan stimmel, jó olyan blogot olvasni, ahol mese nincs. :) Riszpekt!

mrleslietleslie 2013.02.13. 12:06:10

Helló Örs!
Tisztelettel megkérlek, hogy ne kapcsolódj be a Magyar Köztársaság sorsának alakításába. Ahhoz itt vagyunk mi, az állampolgárok kik itt dolgozunk, adózunk, gyermeket nevelünk, egyszóval élünk.
Megoldjuk ezeket a dolgokat saját erőből. Azt köszönjük ha tájékozódsz a nehéz mindennapjainkról, együtt érzően drukkolsz nekünk - nehogy megint butaságokat csináljunk, tudod a választások...
Természetesem mi is figyelemmel kísérjük a Ti sorsotokat, de nem mehetünk hozzátok szavazati "jogunkkal" - ami nem is létezhet - majd csak ha egyesült Európáról beszélhetünk.
Reménykedve, hogy kérésemet elolvasod, megérted és ennek szellemében fogod tetteidet irányítani.
Tisztelettel: egy magyarországi állampolgár

Jakab Andor 2013.02.13. 12:20:21

@kunbéla000001:

De nagy szamárságot mondtál és milyen csúnyán tiszteletlenül. Hisz Orbán Viktor az, aki arra kéri Örsöt, hogy beavatkozzon, Örs pedig éppen azt mondja neki, hogy nem akar. Kun Béla, hát miért nem tanulsz meg figyelmesebben olvasni?

jazz911 2013.02.13. 12:26:51

a levelek többsége a kukát hivatott kibélelni,így a 45milla is . köszönjük !

Wallstreetbull 2013.02.13. 13:09:25

@kunbéla000001: Pont valami ilyesmit akartam írni ! Hogy csak az döntsön a magyarországi dolgokról szavazatával, aki döntésének KÖVETKEZMÉNYEIT nap mint nap, az élet számtalan szegmensében viseli vagy belátható időn belül viselni fogja !

A többieknek a szpíker hallhatatlan szavaival: jó szurkolást !

Wallstreetbull 2013.02.13. 13:14:53

@Jakab Andor: Hülyeséget beszélsz. Örs nem azért nem avatkozik be szavazatával a magyar belpolitikával, mert nem tartja etikus dolognak más farkávak verni a csalánt,
hanem csak mert egyformán elege van mindkét oldalból.

Micsoda különbség !

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.02.13. 13:48:12

Ősi legenda, hogy ha bajban vannak a magyarok, hívniuk kell az égi seregeket, Csaba népét, mert azok eljönnek hogy megsegítsenek bennünket a bajban.

Most is látszik ebből a levélből, hogy okunk van feltételezni, hogy a székelyek szabadság szeretete, tisztasága megmentheti a saját mocsarukban fuldokló magyarokat!

Jöjjön a Kárpátokon túli nép, mert bajban vannak a magyarok!

Beszéljen, mert amikor megosztja, hogy az a belső mű mit lát, akkor segíti a rálátást.

Kifejezetten kérem, hogy tegyék a szívükre a kezüket és beszéljenek arról, hogy szerintük mi a baj.

Nekünk magyaroknak is ezt kellene tennünk.

Megint az látszik, hogy onnan a magasból szélesebb a rálátás lehetősége.

Köszönöm ezt a cikket, mint visszajelzést!

Nagyváradi 2013.02.13. 14:48:37

K... Örs,
Nagyon remélem, hogy csak egy fizetett liberál-bolsevik bérenc vagy, és nem egy született erdélyi magyar, mert amennyiben téged zavar a magyarságod elismerése, így potom 90 év után, akkor talán románosítani kellett volna a nevedet (mondjuk Decebal-ra), és román nyelvű blogokon nyalni Gyurcsány és Ponta se..ét!
Abban az esetben, ha mégis egy "torzszülött" erdélyi magyar lennél, akkor egészen biztos, hogy a "hasznos bolond" kategóriába tartozol.

joe25 2013.02.13. 14:52:49

Sajnos Örs lehet azt hiszed hogy nem szólsz bele a politikába (vagy naívnak nézzel bennünket) de ez a cikked nem azt tükrözi. Már a véleménynyílvánításoddal ezt megtedted. Úgy állítod be hogy semmi közöd az egészhez és téged ne is zaklassanak a továbbiakban, de ha halgattál volna és kidobod vagy meggyújtod a levelet akkor valóban bizonyíthattad volna saját magadnak és talán a körülötted lévőknek az érdektelenségedet az ügy iránt. Miért kérted hogy magyar állampolgár legyél? Ha már az lettél akkor örülj hogy számba vesznek, ez sajnos trianon óta nem volt meg a határontúli magyaroknak. Gondolkozz el azon, ki az aki minket egyenlőfélnek tekint, nem csak az anyaország állampolgárait. Gyurcsány?, Szanyi? Mesterházy?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.13. 15:24:46

Azért akarták a regisztrációt, mert nem pontos és hiteles a névjegyzék és nincs meg a külhoniak címe.

Akkor a szarházi milyen címre és kiknek küldte a kampánylevelét?

Mindenki a saját területén készüljön a választásokra, a kormány és az igazi rendszerváltásra!
Kecsua, tongai, eszkimó és észak koreai zászlót minden "nemzeti magyar " házára.

mrleslietleslie 2013.02.13. 18:10:19

Kedves Jakab Andor úr!
Köszönöm értékes soraidat. Odaadó figyelmességgel átfutottam szerény írásomat - nehogy szamárságot írjak válaszként - felfedeztem, hogy két helyütt is írtam: "tisztelettel" továbbá "reménykedve", "megkérlek"...Ez csúnya, tiszteletlen? Egyébként köszönöm a figyelmeztetést, blogolni csak szépen, indulatoktól mentesen, kulturáltan vitatkozva ahogy tetted.
További kellemes blogolást, szép napot! (KunBéla)

S-ter 2013.02.13. 22:57:49

jaja.es meg egy cuki foto is felkerult vezirunkrol.milyen édi!jovialis csaladapa,deresedo haj,artatlan,de sokat sejteto,amolyan "nekem higyj,ne a szemednek"mosoly!milyen szepen mutat majd a fityesz muzeumanak szemelyi kultusz reszlegeben!

HBI 2013.02.14. 15:33:33

Ha egyszer pozitivan álna a magyar nép valamihez, talán boldog nép lehetne, de mindenekelőtt a széthuzás a negativ oldalról való megközelités, azt hogyan tudunk belekötni valamibe a fontos a magyar népnek, nem pedig az hogy összefogjon. Nem tudom mit is mondhatnék a fentebb közölt vélemények alapján. Én személyszerint köszönöm a levelet és az állampolgársági okirat mellé tettem nem pedig kukát béleltem vele. Eljöhet még az az idő amikor ezt unokáimnak megmutathatom, pont mint ahogy én nagytatám büszkén mutatta nekem a régi képeket amikor Horthy Miklós fehér lován bevonult nagyváradra. Személyszerint ugyérzem megkaptuk a tiszteletet, a megbecsülést, azt hogy mi is tartozunk valahová nem pedig ,,bozgorok,, vagyunk. De akinek a komunista leszármazottak jobban tetszenek hát tessék, lehet választani, 8 évig Rómániában sem volt különösebb nemzeti probléma egy két kivételt eltekintve csak mióta új kormány van. Az M.SZ.P.-sek kézzel lábbal probálják visszaszerezni a hatalmat, mindent megmozgattak, ezt tették Rómániában is, bizalmatlansági szavazatok, kormánymegbuktatások stb. Most jobb ? Magyarországnak se lesz jobb hiddjétek el, ha visszakerül a baloldal. Nem értek egyet veled Őrs. De hát nem vagyunk egyformák.

toportyánzsóti 2013.02.14. 18:39:32

Nekem úgy tűnt nem egy viktorrajongó,persze sokan nem szeretik ha nem azt látják amit hallanak.

toportyánzsóti 2013.02.14. 18:42:26

@antho: Jelenleg túlzás lenne állítani,hogy a politikusaink magukon és az oligarcháikon kívűl másokat is képviselnének!

laboregér 2013.02.14. 19:29:09

Kedves Örs,
minden tiszteletem a tiéd, hogy nem csábultál el, pedig itt Magyarországon (Budapesten) még egy tér is van, amelynek a nevét viseled, úgy hívják, hogy Örs vezér tere. Ezt nem is nevezték át!
Különben én is kaptam itthon Orbán Viktortól már több levelet is, azoknak is ugyanaz a fordítása, mint a tiédnek, csak azokban olyan kérdésekre is választ kért az Orbán Viktor, amelyekben ő maga már ezt megelőzően döntött. Ezeket a leveleket nevezi Orbán Viktor nemzeti konzultációnak. Gondolhatod, hogy ezeknek a magyarországi leveleknek nem 46 milla volt a költsége, ha többször is megkapta ezeket minden egyes hazai szavazó! Csak a saját katonáival tárgyal és álcivileket szervez hadoszlopba a valódi civilek, köztük az egyetemisták ellen. Az új alaptörvényéről azt állítja, hogy közmegegyezésen alapul, de egyetlen nap alatt megszavaztat olyan módosításokat, amelyekkel mindenkit megkerülhet, hogy senki ne állhasson az ő saját akaratának az útjába. Már régen nem "kommunisták" és "nem kommunisták" ellentétéről van szó, akik még mindig ezt állítják, azokra még mindig hat az hazug erkölccsel átszőtt, megtévesztő, irigységre alapozott uszító propaganda, amivel eddig boldogulni tudtak - de csak a hatalom terén tudtak boldogulni. Az ország gazdasága egyre mélyebbre süllyed, egyre több a szegény, és lassan már nem lesz honnan elvenni, hogy a saját háborújának aknák okozta sebeit befoltozza. De aki keres, az talál, főleg, ha elég hatalma is van hozzá.

laboregér 2013.02.14. 19:32:38

Kedves Örs,
még annyit, hogy itthon begyűjtötték az Orbán Viktor leveleit újrahasznosításra, hogy a bevételből az éhező gyerekeknek enni adjanak.

laboregér 2013.02.14. 20:32:21

@joe25: nem azt mondta, hogy nem politizál. Azt mondta, hogy nem óhajt részt venni a pártvetélkedésben. Az én olvasatomban arról ír, hogy nem akarja, hogy a magyarországi hatalom külhoni magyarként maga előtt tolja őt. Így értelmezem az Orbán Viktor levelének általa történt "magyarról magyarra" történt fordítását is. Ha tévedek, Örs majd kijavít. De nem azt írta, hogy nem politizál. Szerény véleményem szerint figyelmesebben kellene olvasnod, nem pedig a szájába adni másnak azt, amit nem mondott.

Nagyváradi 2013.02.15. 20:17:53

Ennyi hülyét rég láttam egy helyen (tisztelet a kivételnek), max csak az ATV, Népszabadság online verzió (INDEX, ORIGO), ott lehet ennyi megkeseredett idi..ta írást olvasni. Nyugodtan kérdezzétek meg a kint élő ismerőseitek véleményét, hogy náluk mi a helyzet? Szinte minden EU-s országban van ismerősöm, rokonom (USA), mindegyik sír mint a kutya, amelyik 7-et fialt, hogy milyen rosszul megy a sorsuk, mekkora a munkanélküliség, gazdasági visszaesés, stb.. Abban az estben, ha nem lenne olyan rövid a memóriátok, mint amilyen rövid a hajatok, akkor talán visszaemlékeznétek arra is, hogy amikor a hőn szeretett liberál bolsevik kormányunk volt éppen hatalmon, már az úgynevezett válság bejötte előtt mérhetetlen volt a magyar gazdaság teljesítménye, azaz 0% körüli (akkoriban még a környező országokban 8 - 10%-s volt a gazdasági növekedés). Ekkor csak azért nem éreztük ennyire, mert a bankok "nem véletlenül" ontották a hiteleket, és ezzel tartották fenn a jólét látszatát. Nem mellesleg ennek fizetjük meg most kamatostól az árát!

kormányzó 2013.02.16. 07:45:18

@Nagyváradi:
A mocskos geci liberál-bolsik óta a ksh megtanult mérni!
A sikeres forradalom eredménye: - 1,7%!
Gratulálok!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.16. 09:14:48

@pali923: Azt beszelik, csak a kornyezo orszagok. MEg gondolom azoknak kuldik, akik nem elhagytak Magyarorszagot, hanem nem oda szulettek.

Nem ott elek,igy en nem is kaptam semmit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.02.16. 09:16:45

@Wallstreetbull: Kerdes: magyar lakcimmel, Magyarorszagra aadozva kikuldetesben dolgozik valaki kulfoldon. Neki etikus-e szavazni?

abdelkader 2013.02.16. 10:33:23

Mitől is kellene most megvédeni őket a zászló kitűzésével?
Tudtommal a román parlamentben bent vannak a magyarok, majd ők intézik. Ja, hogy nem a jó magyarok vannak bent, hanem a rosszak?
Ez pech a nazi/onalistFideSSnek.
Mióta belügye az erdélyi magyarnak az itteni oktatás, az egészségügy, az adózás, az alaptörvény, stb. … és sorolhatnám? Ezekbe szóljanak bele? És milyen alapon? Tán csak nem minket akarnak megvédeni erdélyi testvéreink?
Csak a hülye nem látja, kinek mi a célja ezzel a balhéval.
Maximálisan támogatni kell azonban a kulturális gyökereket, a nyelvhasználat szabadságát, a családok egyesítését, stb.
Segíteni kell őket, hogy a magyar kultúrát életben tarthassák.

Balogh Edgár mondta egykor: „Ne lőjetek arra a repülőre, amelyen a túszok ülnek…” Milyen igaza volt

northwind 2013.02.16. 13:02:31

@HBI: igen, szeretnenk ha osztoznank a caron veletek. miert legyen nektek jobb? Minden ertelmes ember elmenekul innet, ugyhogy nyugodtan gyertek, mert ugyis ures lesz az orszag, csak a kecskeket ne hagyjatok otthon, mert azt nem nagyon tud nektek orban, ugyanis nincs aki eloteremtse, az overe meg ne szamits, inkabb arra, hogy hat kecskedbol negy majd az ove lesz

ihajja-csuhajja 2013.02.16. 18:56:43

@northwind:

Nagyon megható az a kis csoportkép, amit a linkeltél. Megértem én, hogy a szó szerint vehető kisebbségi komplexusok leküzdéséhez az a néhány centi is számít, amit egy rohamsisak jelent, ám elhanyagolható mértékű növekményt okoz az, hogy a pózolás során a nemzeti színű (gondolom koszorú) szalagján pipiskednek. Vagy esetleg gyalázóan megtapossák?
Ugye, nem tévedek, ha úgy gondolom, hogy a kép nem Stockholmban, a Nobel-díj átadáson készült?
süti beállítások módosítása