Blogosz

MESE NINCS.

Nyitás előtt

2013. március 06. 09:51 - BlogoszEditor

Hogy mi lesz végül Nagyvárad egyetlen olyan helyével, amely bár kocsma, de underground jellegű klub is, értelmiségi jellegű találkozóhely, kulturális központ - azaz mi lesz a Moszkvával -, azt nem az én dolgom nyilvánosságra hozni. Minden esetre némi meglepetés is várható. De erről majd megfelelő időben... Minden esetre menet közben az MR1 Kossuth rádió után a Duna tévében is adásba került a bezáratás körülményeiről szóló kisriport. Itt van, itt vagyunk (a másik változat, azaz a végleges, feliratokkal is ellátott, a teljes műsorba beágyazott verzió pedig itt tekinthető meg, ott a harmadik anyag, a 9. perc után indul).

Nos, minden esetre az egyetlen fejlelentésmániás személy rosszindulata miatt az önkormányzat által bezáratott hellyel kapcsolatos ügyekről volt idő elgondolkodni, most, a kényszerű zárva tartás ideje alatt. Továbbra is furcsa, ahogy ezt a helyet sietve, szinte precedens nélküli módon becsukatták. És amitől féltettem ezt az eleddig független, önálló helyet, annak a jelei biza már mutatkoznak is. Bizonyos párt, egyes politikusok, meg azok küldöttei már többször be is ajánlották, hogy "majd ők segítenek" most, hogy gond adódott. Aha: már régebben is átment az agyamon, amikor még minden rendben volt az egyre jobban menő és ismertebb lokál, klub, központ körül: vajon mikor kezdi meg majd rátenni a kezét a politikum, a helyi pártmaffiák valamelyike mikor szaglássza körbe, hogy aztán megpróbálja megszerezni? Hát tessék: mostanság zajlanak is az ezzel kapcsolatos próbákozások. Pont annak a pártnak a részéről, amelyre tippeltem. Most még nem mondom el, hogy melyik ez, hátha nyugton maradnak végül. És már az sem tűnik abszurd gondoltatnak, hogy netán, esetleg, az amúgyis furcsa bezáratás sem volt véletlen - hanem egyfajta maffiamanőver, beijesztés, gond teremtése abból a célból, hogy a gond valós, de háttérben maradó okozói majd jöhessenek aztán, hogy "megoldják a gondot", "megmentsék a helyet" - s egyúttal megpróbálják rátenni a kezüket. Úgyhogy az sem kizárt, hogy amennyiben ez nem sikerül nekik, megpróbálnak majd további gondokat okozni.

Hányszor mondjam még el, hogy minden politikai párt maffia, hogy a bármilyen választói érdekképviseletre való hivatkozás a saját, sötét érdekek követése elé húzott díszlet csupán? És azt, hogy miközben látszólag és a hazugságaik szerint a közösségért dolgoznak, tönkretesznek mindent, ami jó nekünk. Vagy legalábbbis megpróbálják. Mindent. Mert ez csak egy példa a sok közül.

No, de nemsokára nyitás van. Hátha sikerül az egészet tisztán, fertőzésmentesen tartani. Mármint az egészet biztosan nem. De legalább ebben az esetben, mondjuk ezt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr395119212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása