Blogosz

MESE NINCS.

Szerezzen neked jó perceket a kormány...

2013. május 24. 15:50 - BlogoszEditor

Hogy mennyi nerd és lúzer és weirdo indul itt hamarosan szaporodásnak... Azon a dárga magyar földön, ugye – ahol pont egészséges nemzetet, meg satöbbit akar teremteni az az egészséges (hm?) magyar kormány.

Mert holnap indul a tragikomikus magyar kormányzati bohóckodások – és vélhetően mutyizások – közül a legújabb. Hogy azt mondja “zenés ismerkedési estek, kormánytámogatással”. Igen, bármilyen betegen is hangzik ez, olyan rendezvények ezek, ahol a kormányzati hatalom által szervezett keretek között, az álatluk kijelölt helyszíneken, az általuk felkért zenészek fellépésének háttérzajában ismerkedhetnek olyanok, akik elmennek oda.  Ráadásul csak társasági táncok és néptánc lesz. És például a budapesti rendezvény este tízkor véget ér.

face-palmwrong.jpg

Édes magyar agyszintem! Hát mégis, mennyire lehet még karikatúra-kommunistább hülyeségeket kitalálni abban a szerencsétlen országban is? Hogy a kormány szervezzen neked bulit? Ahol ráadásul semmi rendes (na jó, mondjuk úgy: a korral együtt lüktető) zene nincs, és ahol akkor zárnak, amikor egy rendes party nyitni szokott, és ahol szervezett, megrendezett keretek között beszélgetnek? Remélem, a villanyt sem oltják le, sőt, százas égők ezrei biztosítják a rendes, civilizált magyar ifjak átlátható, tiszta szerelmének szövődését.

Komolyan mondom, én benéznék egy ilyenre. Nagyon érdekel ugyanis, hogy néznek ki azok az emberek, nem annyira kívül, mint belső struktúrájukat tekintve mifélék, akik komolyan vesznek részt egy ilyen kulturált kormányzati zenés, szórakoztató esten. Itt van az, amikor a kulturált szórakozás már olyan felhangokat, hangsúlyokat kap (államilag irányított esély, központilag szervezett szórakozás), hogy attól lemarja az ember az arcát, a kulturált eseménynek otthont adó terem közepén.

Tehát miféle lehet egy ilyennek az igazi közönsége? Mennyire kell nyomottnak lennie annak, aki ilyet kitalál? (Oké, ha csak nem pénz van benne – amúgy tízmilliárd forint az egésznek a költségvetése, sziasztok –, hogy a vendéglátós, zenész, miegymás havereknek még némi zsetont dobjanak, ilyen rendezvények apropóján is. De még akkor is mekkora lámerség.) És mennyire kell síkagynak lennie kormányzati szinten, aki el is fogad és gyakorlatba is ültet ilyen projekteket?

Nem beszélve aztán tehát arról a furcsaságról, hogy milyen lehet az, aki ott akarja jól érezni magát, hol tarthat már, mennyire lehet leépült és/vagy a végsőkig kétségbeesett, ráadásul minimális tartás nélküli? Képzeljük el azt az embert, aki elmegy egy ilyenre. A kabinet által összehozott, szigorú keretek között megtartott, mind a tíz résztvevő városban szabványosított estélyre izére.  Ráadásul – mivel ugye a kormányzat itt akarja párosítani az embereket – esetleg még magához való és magához mérhető csődtömeget talál is. Magyar szaporodás ha beindul ebből, röhögni én fogok, bár nem lesz vicces az. Nesze: nagy kormányzati célok, mint nemzetépítés, demográfiai forradalom, magyar jövő, egészséges nemzet. :)))

És a (féligmeddig) vicces részein túlmenően is van még. Mert már mégis: mibe nem szól már bele a kormányzat Magyarországon? Persze: nem kötelező elmenni ilyen úttörőzsúrokra, illetve KISZ-esetekre. De akkor is: az elv is, maga. Hogy a kormány már a párválasztásba is belemászik. Az ágyakba nem akar esetleg? Mert akkor még jobban vigyázhatná féltő gonddal, sőt, maga gondoskodhatna róla, hogy az általa kívánatosnak tartott típusú magyar nemzedék szülessen a perverz kis kísérletezgetéseiből. Ráadásul milyen amatőr, teljesen lehetetlen elképzelés az, hogy az állam egyáltalán bármilyen hasonló módon szabályozni próbálja a népesedési mutatókat? Nem tűnt fel, hogy a történelem során sok rezsim megpróbálkozott mindenféle mesterséges módszerekkel, s midegyik vagy vadabbnál vadabb „eredményekkel” járt, vagy simán becsődölt? Persze ennél jóval durvább módszerek is voltak. Ennél nevetségesebbek viszont alig.

Szóval figyelj: kormány vagy és bulit akarsz szervezni? Akár amiatt is, hogy az emberek párt találjanak? Nos, eleve elég furcsa, hogy ilyenekkel foglalkozol, de legyen. Ha viszont jót akarsz tenni és jól, akkor biztosíts ingyenes helyszínt, ingyenes fogyasztanivalót, hangosítást. A keretet biztosítják majd az emberek, a zenét és a hangulatot és minden mást majd viszik az emberek. Az emberek. Érted? Mond ez még valamit neked? Kormány vagy. Ne lihegj a nyakunkba. Hagyd már békén őket, ha azt akarod, hogy jól érezzék magukat.

(Érted:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr215316267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mercator 2013.05.27. 13:56:39

Most már tudjuk, hogy a rendezvényekre nagyrészt nyugdíjasok mentek el, meg fiatal szülők kiskorú gyerekeikkel. Előbbiek vsz. azért, mert nosztalgiázni szerettek volna, utóbbiak meg vsz azért, hogy felkészítsék gyerekeiket időben: fiam, ilyen lesz a jövő. Semmiképpen sem azért, hogy másokat kukkoljanak miközben azok összejönnek, vagy hogy - horribile dictu - nyugdíjasokat hozzanak össze kiskorúakkal.
Az meg semmi. de semmiképpen, hogy a nagy részük egyszerűen gyereknapi rendezvénynek nézte - talán abból az apró tényből kiindulva, hogy a műsor is gyerekeket célzott meg.
süti beállítások módosítása