Blogosz

MESE NINCS.

Rezsibbasztás

2013. október 02. 14:26 - BlogoszEditor

Rezsibbasztóan ügyes húzás ez az egész rezsicsökkentéses ötlet, stratégia és szajkózás. Úgyhogy itt vannak a témával kapcsolatos (ny)elvi apdétjeim. (Igen, "apdétjeim". Mert ha az olyan borzalmak, hogy "rezsiharc", vagy "rezsialkotmány" magyarul vannak, akkor ez is.)

Szóval a kampányolás REZSIBBASZTÓ. * De amúgyis zsibvásár - a zanyaországban (azanyja! országban) most már egyenesen REZSIBVÁSÁR. * Gyerekeknek való zsibongás az egész: REZSIBONGÁS. * A parlament és a média pedig a REZSIBONGÓ. * Lemondhatunk arról, hogy valaha is komolyan fogják venni a választókat, letehetünk erről - meglehetősen REZSIGNÁLTAN. * Vannak azért, akik nem veszik be ezt a beetetést sem: ez a REZSISZTENCIA. * Közben a miniszterelnök újabb húzásokat készít elő a REZSIDENCIÁN.

És itt vannak azok az előző (ny)elvi újításaim is, amelyeket a közösségi médiában tegnap már megosztottam, de ide is pontosan illenek - úgyhogy jöjjön egy kis REZSISMÉTLÉS.

Antiszemita elmélet arról, hogy a költségek magasan tartása a cionisták műve: REZSIDÓZÁS. * A költségek csökkentése után a lakosságnak több pénze jut akár élelmiszerre is, egy fideszes politikus szerint: aha, vastagabb rétegben kenhető a kenyérre a REZSíR. * A lakosság költségeinek lefaragása révén már többen tudják megfizetni a fűtést, így nem kell improvizált készülékekkel melegíteniük a lakásban: REZSÓCSÖKKENTÉS. * Kampányhőzöngés egy pár ezer forintos választási manőver kapcsán: REZSIVAJ. * Túl nagyra nőtt demagógia: REZSIRÁF. * A rezsicsökkentéssel kampányoló politikus: REZSIVÁNY. Amikor szakítok: ERZSICSÖKKENTÉS. * Persze nevekkel nem viccelünk, pedig ezt a nemzetileg is fontos, csodálatos intézkedést megirigyelhetné még a volt jegybanki elnök, Járai REZSIGMOND is.

És sajnos az ilyesmi csak fikció, de amikor a kormány felhagy a demagóg, populista süketeléssel és a látszatintézkedésekkel, valamint azok sulykolásával: RIZSACSÖKKENTÉS. *  Meg - persze ez is csak fikció, de - amikor mi hagyunk fel a kormánnyal, meg azzal, hogy bedőlünk a demagóg, populista süketeléseinek, látszatintézkedéseinek, valamint azok sulykolásának: REZSIMCSÖKKENTÉS.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr455547561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása