Blogosz

MESE NINCS.

Felhívás bűnözésre

2014. június 30. 21:11 - BlogoszEditor

Figyeltem egy időben, hogy sokhelyütt a különféle közüzemi számlákat úgy kézbesítik, hogy csak úgy odadugják a magánházak kapuinak valamely résébe, ha nincs postaláda, és ott lobognak a borítékok. És - ezeket sokhelyütt elnézegetve - azt találtam ki, hogy ezeket a számlákat el kellene lopni. Hogy miért? Hát evidens ez: hiszen errefelé a szemfülesek mindent lopnak - főleg, ha őrízetlenül van hagyva. Márpedig ezek a számlák ott vannak, őrízetlenül, exponálva, szinte csábítóan, felhívásként a tettre. Úgyhogy legyünk "jó romániai lakosok", és hopsz, visszük a szajrét. Ennek a jelenségnek az illusztrációja lenne ez a kis turpisság.

És ha már elloptuk, mit csináljunk vele? Hát biztonságos helyre érve hamar megnézzük, mi van a zsákmányolt borítékokban. És hát - ejnye - konstatálnánk, hogy számlák... Francba - állapítanánk meg. :) De akkor már nincs visszaút, végig kell vinni az egészet. Azaz - váratlan és fondorlatos húzással - akkor már be is kellene fizetni a számlákat. Így alakul ki - performanszképpen - a fehér bűnözés, a jótét-bűncselekmények sora.

Gerillajótettek indulnának el, egyre több ember ébredne arra, hogy valaki váratlanul kifizette a számláit. És nem tudni, ki az, vagy milyen titkos szervezet az, amelyik ilyen jóféle módon garázdálkodik. Egyre csak terjedne a hír - és egyre többen rettegnének, hogy előbb-utóbb rájuk nem csap le a banda, vagy az egyéni elkövető. Mind nagyobb tömegek várnák, hogy ők is ártatlan áldoztául essenek az egyre terjedő pozitív bűnözés parttalanná dagadó hullámának. :)

Na ehhez a durva akciósorozathoz keresek szponzort. És - hogy még legyen benne egy fordulat - lehetőleg valamely közüzemi szolgáltató lenne az ideális. :) Érted. Köszi.

Ha ez megvan, semmi sem állíthatja meg a számlabefizetési titkos akciók eldurvulását. Akár fényes nappal is megtörténhet majd. Egyetlen számla sem érezheti magát biztonságban. Lesznek persze próbálkozások, olyanok részéről, akik félnek az ismeretlen elkövetőktől, vagy egyszerűen túl nyakasak, és nem fogadják el, hogy mások törlesszenek helyettük: például akadnak majd olyan kétségbeesettek, akik direkt bemennek, hogy maguk fizessenek, még mielőtt kiküldi a szolgáltató a számlát, és a kézbesítő kitűzi azt a kapuba. Ám a versenyfutás nem hozhat eredményt: ha rákényszerülünk, ha rászorít a lakosság, akkor már végül a számlák feltűnését sem várjuk meg. Hanem beszivárgunk a szolgáltatók hivatalaiba, és már a polgár megérkezte előtt direkt kifizetjük neki a dolgokat. Ha nagyon sarokba szorítanak, akkor akár előre egy évre. A vége akár az is lehet, hogy a legkegyetlenebb leszámolások nyomán egyeseknek, a legrenitensebb ellenállóknak egész életükben nem kell már semmit befizetniük. Sajnálom: nem ígérhetek végpontot ebben, itt minden jóra fel kell készülnie a lakosságnak.

:) Csak egyszer induljon el a dolog. Többé nem lesz megállás a lejtőn, esküszöm.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr46461351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Garcon · http://lordgarcon.blog.hu 2014.07.01. 00:15:28

Nem vagyok harcias alkat. Ha valaki erőszakkal fizetné be a számláimat, engem aljas módon megkerülve és ezzel megalázva, összeomlanék. Azt gondolnám, biztosan van valaki a háta mögött, hogy meg meri tenni, hogy nem fél és ezért inkább megadnám magam. Igyekeznék minél több villanyt és vizet fogyasztani, nehogy úgy érezze, feleslegesen teszi, amit tesz, Ezzel talán azt is kockáztatnám, hogy feldühödik és legközelebb a közértben tépi ki a kezemből a kosarat, hogy helyettem fizessen. Jobb a békesség.
süti beállítások módosítása