Blogosz

MESE NINCS.

(Egy újabb zárójel) - avagy: a címzett ismeretlen

2014. július 16. 19:22 - BlogoszEditor

Azt mondja: "Bemutatták szerdán az első székely bélyeget, amelyen Csíksomlyóhoz kötődő és székely nemzeti motívumok láthatók. Az első székely bélyeg üzenete az, hogy Székelyföld autonómiát szeretne - hangsúlyozta Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, a Székelyudvarhelyért Alapítvány alapító elnöke a budapesti bemutatón."

Nostehátszóvalakkor. Székely bélyeg, autonómiaharcról. Elképzelem. Ahogy bemegy a székely a postára, a felbélyegzett levéllel. Hogy feladja. De megrovóan néznek rá, és azt mondják neki: soha ne adja fel.
- De én itt és most feladom. Azért is, mert autonómiát szeretnék.
- Márpedig ha feladja, akkor épphogy sosem lesz autonómia. Ne adja fel!
És így megy ez egy darabig. Amíg a székely megunja, és feladja, tehát nem adja fel.

Mindeközben jót nevet a sarokban Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, a Székelyudvarhelyért Alapítvány alapító elnöke, akinek a megbízásából készült ez a bélyeg, és vele kuncog az RMDSZ, meg az MPP, meg az EMNP is. Ők tudják csak igazán, hogy ez az egész bélyegügy pontosan olyan, mint - ami őket illeti - az egész autonómiaügy: lényegében semmi, szemfényvesztés, kamu, épp a lényege nincs meg részükről.
Ja, mert ha nem mondtam volna, amúgy maga ez a bélyeg levélre eleve nem is ragasztható. Illetve ragasztható, csak tökfölösleges. Ugyanis az is a hír része, hogy "a bélyeggel nem lehet postai küldeményt bérmentesíteni".

Szóval lényegében nincs hír, és nincs igazi bélyeg sem. Az autonómiáról meg végképp semmi hír.

Csak a közösséget félrevezető és kihasználó politikusok édesgetik magukhoz néha a plebset, ha épp erre van szükségük - ilyen autonómiázó, olcsó bélyegügyekkel is. Légyegében azzal, hogy az ősrégi trükköt újra és újra sikeresen bevetve felhívják magukhoz a magyarságot, hogy "megmutassák neki a bélyeggyűjteményüket", ugye, aztán amikor megkapják tőle, amit akarnak, annyi.

(A romániai magyarságnak már régóta egyre több van az ilyen fejleményből, az ilyen nesze semmi "bélyegből", az önrendelkezésről szóló látszatcselekvésekből, egész bélyeggyűjteményre, egész kollekcióra valója van neki is. Egy egész arzenálnyi mellékes, egy nagy albumnyi zárójel, amelyek között ott ásít a semmi. Az amúgy használhatatlan autonómiabélyeggel ellátott levelek feladói még megvannak, de a címzett ismeretlen.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr496514459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása