Blogosz

MESE NINCS.

Az idei Tusványos legeslegfontosabb politikai üzenete

2014. július 28. 07:08 - BlogoszEditor

Megszokhattuk már, sőt, régebben akár még (mérsékelt) érdeklődéssel is követhettük - legalábbis egy ideig -, hogy a Tusványosként közismertté vált Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alkalmával minden évben vezető magyarországi, romániai magyar, valamint időnként román politikusok is megjelennek, és előadásokat tartanak a nagyszínpadon, politikai show-t nyomatnak a közönségnek. Az évek során járt itt például Emil Constantinescutól Markó Bélán át Traian Băsescuig sok ismert illető, nem beszélve a minden évben visszatérő két fellépőről, Orbán Viktorról és Tőkés Lászlóról.

Nos, többen is határozottan azt mondják, hogy az idei - egyébként immár huszonötödik születésnapját ünnepelt - Tusványoson a mérvadó koncertek és a kellemetes kavalkád és a sokféle jó kis rendezvény és vagány miegymás mellett állítólag megint politikusok is jelen voltak, ráadásul ezek a politikusok mondtak ezt-azt, itt-ott, meg egyenesen előadásokat is tartottak. Nemtom, ez nekem úgy lényegében nem igazán tűnt fel. Végre már.

Bár egyszer futólag mintha láttam volna valami ilyesmit, a nagyszínpadon, Orbán Viktor és Tőkés László főszereplésével, amikor épp fagyiért, illetőleg dugóhúzóért mentem az egyik sátorhoz. Dehát nem kell minden mellékes dologgal foglalkozni, meg ilyeneknél leakadni.

És manapság már ez utóbbi mondat a legrelevánsabb, ami a politikum üzenetét illeti. Igen: ha komolyan vesszük, és ha valóban odafigyelünk, akkor végre megérthetjük, hogy ennél lényegesebbet már rég nem üzen, és nem is üzenhet a magára valamit adó polgárnak a politikum. Ennyi. Nyugodtan elmehetünk ilyenkor a nagyszínpad mellett, főleg, ha olyan, sokkal fontosabb dolgokban járunk épp, mint mondjuk fagyi és dugóhúzó beszerzése.

(Ja, aztán került is mindkettő. Napközben pedig vagány előadások, prezentációk voltak, sokféle, igazán érdekes és/vagy fontos témában, azaz messze nem politikai szövegelések. Este meg koncertek és bulik. Sajnálhatja az, akinek inkább a politikusok show-ján főtt a feje a napon. Dehát na. :) Hiszen azt is sajnálhatja, ha Tusványoson kívül is bármikor hallgat politikai aktorokra. )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr106550553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása