Blogosz

MESE NINCS.

Változás előtt

2014. szeptember 23. 15:55 - BlogoszEditor

Nagy nehezen kapaszkodik fel a villamosra - látszik rajta, hogy nehéz sorsú. Bár még viszonylag fiatalnak tűnik, nehezen mozog, valószínűleg sérült is. Emellett szakadt, rongyos, koszos, komor. Halmozottan hátrányos helyzetű lehet, lerí róla a szegénység és az elhagyatottság is.

Ahogy nagy nehezen felmászik a járműre, tanácstalanul megáll - aztán keres egy szabad helyet, odavánszorog valahogy, és lehuppan.

A lábai mellé pedig odateszi a csomagját, ami egy műanyag szatyor (tudom is, melyik párt választási hadjárata során kaphatta valami beetetőktől az utcán, a kormányzó PSD reklámszatyra az, még az előző kampánykor nyomhatták valahol a kezébe). A hajlott háttal, mocsoktól fekete rongyokban ülő, szerencsétlen, viharvert, szomorú ember lábainál tehát a fehér zacskó, rajta óriási, piros-sárga-kék betűkkel a felirat: "MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI".

(Ráadásul amikor aztán megszólal, motyog valamit, akkor kiderül, hogy magyar.)

Nesze. A polgár és a politika viszonya a mindennapokban.

De nem baj, jön a fordulat. Még ennek az embernek a mindennapjaiban is. Hiszen novemberben államfőválasztás lesz - ráadásul a legesélyesebb jelölt épp a PSD-s Ponta. Változás lesz hát hamarosan a villamoson kuporgó szerencsétlen polgár életében is: úgy hiszem, rövidesen kapni fog egy új reklámszatyrot.

 

Szólj hozzá!
Címkék: szatyor PSD mândri

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr536724565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása