Blogosz

MESE NINCS.

A tökéletes kép...

2014. október 22. 10:51 - BlogoszEditor

"Márpedig egyszerűen abszurd. Hiszen van abban valami, hogy mi, romániai magyarok többnyire élesebben látjuk azt, ami a legújabb PSD-s korrupciós botrányokból is világos, de amúgyis látnivaló: hogy a pártok maffiák, bűnözői szövetségekként működnek, és olyan kirakati statisztákat tolnak maguk előtt, mint mondjuk ez a Ponta. És mégis, hiába nyilvánvaló, hogy bűnszövetkezet az egész, a román választók egy jelentős része egyszerűen nem hajlandó ezt észrevenni, ha meg észrevenné, nem hajlandó elfogadni, sőt, még menekül is az igazságtól, és továbbra is képes Pontáékra szavazni. Na most: ha a magyarok ezt ilyen jól látják, a román politikai színtér esetében, akkor hogy lehet az, hogy az RMDSZ esetében nem hajlandóak ugyanezt realizálni? A magyar választók egy jelentős része egyszerűen nem hajlandó ezt észrevenni, ha meg észrevenné, nem hajlandó elfogadni, sőt, még menekül is az igazságtól, és továbbra is képes Kelemenékre szavazni." - ilyeneken elmélkedem épp, amikor menet közben (és gondolatmenet közben) egyszer csak az úton elém tárul ez a látvány. És így elkészíthetem a tökéletes képet az egészről.

A kontrasztról. Meg arról, mi a süket duma, az üveg mögül - és közben mi a valóság, mi van az "erős közösséggel". Arról, ki hol helyezkedik el ebben a képletben igazából, és mi a helyzet. De minek magyarázzam? Itt van. Tegnap készült. De már évtizedek óta ez van.

P1660803.jpg

P1660814.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr256815019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása