Blogosz

MESE NINCS.

Izgulás, ezerrel: kit támogatnak ők? Nyugi: minket biztosan nem.

2014. november 05. 18:27 - BlogoszEditor

Kedves emberek! Főleg Önök, akik azt lesik itt, izgulva, hogy vajon kit fog támogatni az RMDSZ a második elnökválasztási fordulóban. Önöknek tényleg nem világos ez? Még mindig? Soha nem is lesz az? Önöknek tényleg nem világos ez. Még mindig. Soha nem is lesz az.

Nos, képzeljék: az RMDSZ a PSD-t és Pontát támogatja. Ha épp erre kíváncsiak. Pedig már nem ez a fontos. Hanem az, hogy az RMDSZ teljesítette a legfőbb feladatát ezen a választáson, már az első körben. Amely abban állt, hogy minél több voksot vegyen el Klaus Ionannistól, ezzel segítve Victor Pontát és a PSD-t. Hogy aztán most, a másodikban kit támogatnak, azt lehet, hogy be is fogják jelenteni, bár azt is választhatják, hogy csak susognak majd ilyen-olyan célzásokat az Önök tágra nyílt füleibe, vagy jönnek ezzel a "második fordulóban mindenki a belátása szerint" süket dumával. De mondom: nem ez a fontos már.

Saját jelöltet azért indított az RMDSZ az államfőválasztáson, hogy összekavarja, megossza azokat a magyarokat, akik egyébként túlnyomó többségükben Iohannisra voksoltak volna. Ez óriási segítség Ponta számára: a magyarok nagy részét ezzel kiiktatták a versenyből, a szavazók közül, már az első fordulóban. Nem ez az RMDSZ első alaposan letárgyalt és véghezvitt diverziója, ők már régóta így működnek - úgyhogy ez nem meglepő (de attól persze sötét és undorító). Ami inkább meglepő lehet, az az, hogy Önök közül hányan lépre mentek már megint, újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra és újra. Azzal együtt, hogy folyamatosan fogy az RMDSZ szavazótábora, minden voksoláson egyre kevesebb szavazatot kap, most is szép eredményt ért el: az első államfőválasztási körben több, mint 300 ezer olyan tökkelütött tájékozatlan, értetlen, információhiányban szenvedő, összezavart, naiv, jámbor magyar volt, aki Kelemen Hunorra voksolt. (És akkor még nem is számoltam a pártnak eleve lekötelezettek pár tízezres kis biznisz-tyúkudvart.) Ezzel az egésszel egyből sikerült is több, mint 3 százalékot elvenni Iohannistól - azaz 3 százalékkal növelni Ponta esélyeit. Ennyi voksot szedett össze ugyanis az RMDSZ - és épp ez volt az RMDSZ fő feladata, és sikerrel teljesítette is. És 3 százalék bizony nagyon sok. Ennyit csak az RMDSZ szállított le Pontának. Továbbá pedig ott vannak még az egyéb jelöltek, akik ugyanilyen okokból indultak, Dan Diaconescutól Teodor Meleşcanuig.

(Ha pedig felmerül, hogy na és mi van az EMNP-vel, akkor arra is itt a válasz: az EMNP pedig azért indított saját jelöltet, mert egyrészt ők abból akartak elvenni, és visszaadni Iohannisnak a második körben, amit az RMDSZ elvett Iohannistól, és letett Pontáék asztalára. Továbbá most igencsak logikus is volt saját jelöltet állítaniuk, mert itt úgyis mindkettő amúgy esélytelen, nem áll fent a veszélye, hogy kiesnek valahonnan, vagy ilyesmi, ez nem parlamenti, vagy önkormányzati, vagy EP-választás - úgyhogy itt nyugodtan lehetett versengeni, mérni a támogatottságot is, próbálkozni, keresztbe tenni az RMDSZ-nek. Ráadásul kicsit építve ezzel a kapcsolatot a nem PSD-s román politikai oldallal is. Ennyi.)

A második forduló is fontos nekik, azaz a PSD-nek és kis csatlóspártjainak, amelyek között az RMDSZ is ott van - de az RMDSZ szempontjából már nem annyira lényeges. Ugyanis ez a szervezet teljesítette a lényeget: kivont egy csomó magyar voksot a versenyből, semmissé, fölöslegessé tette sok magyar ember kicsikart szavazatát, azaz az összes voksot, amit Kelemenre adtak le. A második körben ugyanis már megoszlanak majd a magyarok voksai. Lesz egy jó részük, aki elmegy és Iohannisra szavaz. Egy másik nagy részük nem megy el, és senkire sem voksol, mivel nincs magyar jelölt - márpedig azt képzelik, hogy ha nincs magyar nemzetiségű megvezetőjük, becsapójuk, maffiózójuk, akkor mindegy, hogy ki jön hatalomra a többi közül. Valamint lesznek olyan pártzombi magyarok is, bár kevesebben, akik elmennek, és képesek lesznek a PSD-s Pontára szavazni. És mindez így tökéletes is Pontáéknak. Pont ennyi a legtöbb, ami kihozható az egészből, pont így lehet éppen az RMDSZ révén kiiktatni a magyarságot, szétforgácsolva a második fordulóra ezt a szavazótábort, amely amúgy enélkül simán a reformerebbnek tűnő Iohannist választaná államfőnek - hatalomra segítve a PSD-t.

Mert igen, ez a cél: van e két párt között háttéralku, és kapnak is a szolgálataikért valamit Kelemenék. Már sokadszor. És nem, bizonyítani nem tudjuk, hiszen titkosak, és épp ezért háttéralkuk. És nem, ezzel együtt ez nem tartozik az összeesküvés-elméletek közé. Hanem ez a PD és az RMDSZ örökös viszonyrendszerének elemei közé és az RMDSZ működésének alappillérei közé tartozik. Mégis tudjuk, hiszen nem, nem vagyunk hülyék. (Ja, hogy 300 ezer szavazatot kaptak most is, aminek birtokában tárgyalgatnak most Pontával, aztán mehet a szemétbe az egész? Igen, akkor az utóbbi kijelentésemet visszavonom.)

Na és még annyit, kis színes hírként: a Vadim-féle PRM is Pontát támogatja ám. Csakhogy ezt úgy egyeztették le, hogy nem közvetlenül a PSD-vel szerződtek le Vadimék, hanem a PSD szatellitpártjával, az UNPR nevű semmiséggel, amely Pontáékkal és az RMDSZ-szel közösen kormányoz épp most is - azért, hogy így szalonképesebbnek tűnhessen, és amikor az RMDSZ is Ponta mögé áll be, akkor Kelemen Hunor majd nyilatkozhassa, hogy "á, Vadimék nem is közvetlenül a PSD-vel szerződtek le, úgyhogy rendben van ez, mi is támogathatjuk Pontát". És épp ma már nyilatkozta is. Megy ott minden, olajozottan...

Úgyhogy aki magyarként, vagy akár csak román állampolgárként azt várja most, "na, vajon kit támogat az RMDSZ",  annak két válasz van. Egyrészt most a PSD-t és Pontát. De a másik válasz sokkal fontosabb és súlyosabb: soha, de soha nem a magyar érdekeket és a magyar közösséget. Tessék, a válaszok. Amelyek akkor is ezek, ha túl erősek, ha nem tetszenek, ha kellemetlenek, ha kényelmetlenek, ha fájnak, ha akármi.

Épeszű döntést kívánok minden kedves olvasómnak a második fordulóban. És utána is. Mindig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr346867569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása