Blogosz

MESE NINCS.

Szedd! (A lábad)

2014. november 21. 15:20 - BlogoszEditor

Azért mennyire más most egy ilyen hírt olvasni. Sőt, máskor nem is érdekelt, de most egy pillanatra megakad rajta a szemem: "A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tudatja az érdekeltekkel, hogy a jövő évben 800 személyt alkalmaznak Spanyolországba, szezonális munkára (eperszedés). A válogatást 2015 január 26-30 között tartják."

Igen: menjetek, aki csak akar, szedje. A lábát. Mert nagy szüksége lesz rátok az országnak még máskor is, úgyhogy távozzatok. (Megszokhattuk, hogy nálunk ilyen abszurd módon működik minden.) Menjetek el innen, hogy segíthessetek. Mert lesznek még választások - legközelebb például parlamenti -, amikor szintén le kellene számolni egy-két párttal...

És beugrik még az is, hogy épp tegnap találkoztam egy diaszporinával: most itthon van a lány, és meséli, hogy az első fordulóban Brüsszelbe utaztak fel szavazni, de hiába vártak, nem kerültek sorra. A második forduló napján már meg sem próbálta, aznap utazott épp haza, egy időre. De majd megy vissza. Hozzáteszi: "Régebben ez a réteg is megvetettnek számított. Az eperszedők, meg a külföldön mindenféle más munkát vállalók többségét lenézték, hogy a társadalom szemete. Most pedig milyen nagy megmentők lettünk."

Hm. Ez sem rossz, ez a nézőpont így még eszembe sem jutott. De igaza van. Úgyhogy lépjetek le, mivel itt egyre rosszabb, menjetek - mivel kelletek az országnak, hogy jobb lehessen. Menjetek el innen. Mivel szükségünk van rátok. Welcome to Romania - the land of go away!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr626921489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása