Blogosz

MESE NINCS.

Annyira kezd elég lenni, hogy címet sem tudok adni ennek hirtelen

2015. február 17. 15:33 - BlogoszEditor

Szerintem aki épeszű, az most aggódik. Pedig nem kellene.

Nem most. Hanem már rég lehet aggódni, bőven van miért. Ám most inkább arra van ok, hogy megint - a Fidesz uralma óta sokadszor - dühösnek, megalázottnak, becsapottnak, kijátszottnak, hülyének nézettnek érezzük magunkat. Persze, hogy arról beszélek, hogy Putyin Budapesten van. És arról, hogy sajnos Orbán is. Azért nem kell emiatt aggódni, mert semmi sem dől el most. Semmi sem most dől el. Hanem már régebben, meg úgy nagyjából folyamatosan, és a háttérben. Úgyhogy maga ez a látogatás csak demonstráció, külsőség, show. És mint ilyen kell látni benne a cinizmust.

Meg Orbán oroszok felé való szervilis voltát, amely egyben párosul a saját nemzetével, népével szembeni arroganciával, valamint az Európával kapcsolatos arcátlan kettős játékával. Putyin részéről meg azt, ahogy elfogadja (naná, hogy el), hogy egy apró kis diktátor-szolgája, egy önkéntes ajtónállója beinvitálja az EU területére, meg a saját területére. Szerencsétlen bohócot csinálva az amúgy épp a saját vezetői által folytatott lerablás alatt álló Magyarországból. Egy kis államból, amely sokszor állt már rossz oldalra. Ám eddig mindenféle stratégiai előnyök, úgymond nemzeti célok elérésének reményében - például területek visszaszerzése, nyertes oldalon való háborúbefejezés illiúziója.

Most azonban még ilyen, nagy horderejű cél és elképzelés sincs amögött, hogy Magyarországot ismét kisiklatja a saját vezetése. Pusztán - és mérhetetlenül profán módon - csak arról van szó, hogy a Fidesz leuralja és kirabolja az országot, olyan módszeresen és átfogóan, ahogyan arról az ügyesen démonizált, szerencsétlen hülye MSZP még álmodni sem mert.

És ahhoz, hogy az Orbán-rezsim minél zavartalanabbul garázdálkodhasson a saját birtokává züllesztett országban, szükség van az EU ellenőrzésétől és befolyásától való eltávolodásra. (Igen, attól az EU-tól való eltávolodásra, amely amúgy nyilván saját érdekei mentén építkezik, és igen biza, piacokat és munkaerőt és csatlós országokat keres, tart fenn. De - kérdem én, hatvanezredszer, és teljesen fölöslegesen - mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy ne lássuk, hogy mindegyik hatalom ugyanígy működik, egyik sem altruista szeretetotthon, ráadásul az Unió még ad is, igen, konkrétan rengeteg pénzt is, és civilizációt is a nyomorultabb országoknak, amellett, hogy használ, míg például Moszkva csak elvesz? Szerintem nagyon hülyének kell.) Na, és akkor prímán megy ehhez az Unió ellen való hangulatkeltés, a nemleszünkgyarmatozás. Miközben épp a saját gyarmatává teszi az országot a saját, nagyra nőtt bűnszövetkezete. És az egyik szövetséges kiiktatása után más szövetséges kell, de immár más viszonyrendszerrel. Egyszerűbben: kell valaki, aki pénzeli az országot, ha már a saját vezetői épp tönkreteszik, és ezzel párhuzamosan még újabb zsebeket is töm, olyan megakorrupciós ügyek révén, mint Paks. És ez az új szövetséges Oroszország. Mi tagadás, a jelenlegi sötét és beteg és fojtogatott Magyarországhoz sokkal jobban is illik. Moszkvának pedig jól jön, hogy ilymódon váratlanul az Európai Unió tagja is lesz Oroszország. Na jó, csak viccelek. Valójában lesz egy enklávéja az Unióban. Ami már önmagában is súlyos.

Erről szól tehát az, amit kifelé a "szabadságharc" maszlaggal adnak el. A "szabadságharc" lényegében azt jelenti, hogy az egyébként az EU pénzeire is változatlanul számító, ám az ezzel járó kötelezettségek alól kibújó budapesti rezsim kiárusítja magát és elzálogosítja az országot Oroszországnak. Nesztek, szabadságharc, nesztek, szabadság, nesztek, harc. Jelenleg Magyarországon valóban nincs már szabadság, és tényleg szabadságharc kellene: épp a Fidesz ellen irányuló, mégpedig sürgősen. Illetőleg már így is elég késő.

Ja, és, hogy az orosz földgáz, a magyar energiabiztonság, meg ilyenek? Ez is sima propaganda. Ugyanis nincs gázválság. Viszont azonnal van gázválság, ha épp úgy akarja, zsaroló politikája révén - na ki? Igen, Putyin. Valahogy mintha azt diktálná a józan ész (meg az annyiszor meghurcolt és elkurvított hazafiság is), hogy pont nem a zsarolóval paktál le az, aki az országának akar jót. Dehát Orbánék sem az országuknak akarnak jó, ugye. Hanem az országukból akarnak jót maguknak.

És még annyi, de annyi szörnyű, méltatlan, aljas, megdöbbentő, kriminális vonzata van az orosz diktátorral való szövetkezésnek. Legalább annyi, amennyi szörnyű, méltatlan, aljas, megdöbbentő, kriminális vonzata van magának a teljesen elpofátlanodott és gátlástananul dúló, terpeszkedő Fidesznek. Hogy csak néhányat említsek: 1989 még nem volt olyan rég, és a Fidesz is épp a szovjet igából való szabadulással indított - mára teljesen hátat fordítva mindennek, köztük önmagának is; az 1989 előtti idők, azaz a durva, milliók életét kioltó és még többekét megnyomorító szovjetorosz dominancia sem volt rég, ráadásul számos magyar áldozatot is szedett - akiknek a sírjára is pök egyet a Fidesz most; és ugyanúgy köp a jelenkorra és a jövőre, amikor ugyanazokhoz viszi, rángatja vissza Magyarországot, ráadásul kizárólag a saját bűnszövetkezete fenntartása érdekében, ahonnan alig tudott elszakadni; olyan emlékművet is átadnak Putyin látogatása alkalmából, Magyarországon, amin az 1956-os magyarországi eseményeket, magyar döntlés alapján újra képesek egyenesen ellenforradalomnak nevezni egy obeliszk feliratán; az orosz diktátor diplomáciailag sehol nem szívesen látott vendég most az EU-ban, erre Magyarország behozza ide, ami egészen pontosan fogalmazva árulás; nem elég, hogy évtizedekre igyekszik fogságba ejteni egy egész országot az Orbán-polip, de ráadásul még hosszabb időre visszavetné és odakötné ismét a szovjet rémséget éleszgető, de amúgy hosszabb távon megint vesztesnek ígérkező Oroszországhoz.

És mindeközben mi a legújabb "alternatíva" a Fideszre? A gügye és korrupt balodal? És főleg az egyre erősödő, ám gügye és korrupt Jobbik? Sajnos igen: e kettő.  És igen, részben - nem kis részben - ez is a Fidesznek tudható be, amelyik maga mellett nevelgette a szélsőséges pótpártját, a saját lebutított verzióját, amely a legidiótább szavazói szegmenst igyekszik kihasználni, miként nevelgette ezenközben a választókban az elköteleződő elmebetegséget is. Az elszigetelődést, mint a zavartalan dúlás egyik szükséges feltételét nemcsak ráerőszakolja Magyarországra a Fidesz, hanem egyenesen támogatói tábort is kiépített magának ehhez.

Sötét tévútra vezette, erőszakkal ott tartja Magyarországot egy régóta példátlan klikk, és közben elszigeteli, kiszipolyozza, leépíti, ráadásul tálcán adja át a rezsimet támogató új szövetségesének - mindezt azért, hogy minél inkább leuralhassa, a saját csoportérdekei, gazdasági és politikai egyeduralma érdekében. Ez történik. És sok magyar tapsol is neki ráadásul.

Mondhatnám, hogy végülis mindegy, hiszen nincs az a struktúra, amely össze nem dől végül, és nincs az a hatalom, amelyik meg nem bukik. Úgyhogy nézzünk inkább rajzfilmeket. Pár másik tényezőt azonban ne feledjünk: nem vagyunk halhatalanok, úgyhogy az időnk véges, nem lehet mindent csak egyszerűen kivárni - továbbá erkölcstelenek sem vagyunk, idióták és bábok és pártzombik sem. Legalábbis nem mindannyian. És akik nem azok, akik függetlenek, és így nyitott szemmel nézhetnek körül, azokban - úgy érzem - soha nem látott módon kezd feltolulni az igazi szabadságharc iránti vágy. Legalábbis én például 1989 óta még soha nem éreztem ennyire végletesen szükségét annak, hogy mihamarabb és minél határozottabban lerázzunk magunkról egy gigantikus élősködő hadat. Fogalmam sincs egyelőre, hogyan. És határon túli magyarként igazából nem is az én dolgom ez.

De ha még sokáig kell elnéznem ezt az egészet, végül odamegyek. Vagy valami. Ez a legfontosabb: hogy legyen már valami. Hiszen túlzás nélkül minden egyes héten többször is átlép minden elképzelhető határt ez a pimasz és gonosz hatalom.

Úgyhogy igazán nem kell amiatt aggódni, hogy ma pár órára Budapesten bohóckodott Putyin és Orbán. Nem emiatt kell. Hanem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr357182559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása