Blogosz

MESE NINCS.

Rejtélyes szellemarcok

2015. november 24. 15:15 - BlogoszEditor

Mobilszolgáltató-váltás, és ennek apropóján  a lementett telefonszámok szortírozása.Vannak olyan számok, amelyeket már vagy hatszor kidobtam, de minden alkalommal valahonnan ismét előjönnek, ráadásul sokasodnak, klónozzák magukat, egyre több másolatban jelennek meg minden cserekor, akárhányszor dobod ki, minden adat-importáláskor tömegesen térnek vissza. Egy sem kellene, mégis mind több változatukat törlöd mindenhonnan, de egyre több változatban jelennek meg újra, minden váltáskor. Örök harc ez. És lényegében érthetetlen, miért van, biztosan közeli és könnyű a megoldás, mégsincs meg. Ezek a kiirthatatlan zombik.

De ennél is érdekesebbek azok, akiket lazán mentett el az ember a telefonjába, a saját memóriájára is hagyatkozva, hiszen hogy is ne tudnánk évek múltán is, kiről van szó... Nos, persze később már fogalmad sincs. Ők a ködalakok, sejtelmes entitások, szellemképek, a vajon ki volt ez, és mit akartál tőle, és merre is kóvályogtál épp az életedben, és mivel is foglalkozhattál félig élő, félig tovatűnt tanúi. Külön üdvözlet tehát a következő – akkor még követhetőnek, bár nem túl kreatívnak vélt – mentési nevek mögött kísértő, rejtélyesen csak néző, de immár soha éles fénybe nem lépő, sejtelmes entitásoknak: Andi, Andii, Andiii3, Andiúj, Ati, Brigcsi, Csaba, Csabi, Electric Castleről Tag, Enikő, E, Feri, Fesztivál, Franciska, Gabi, gabi2, Jegyek, Kicsi, Noémi, Noémi2, Szia, Szigetről Tag. Továbbá a nevek nélküli, felidézhetetlen kilétű szakemberek triásza: Fűtés, Víz, illetve Villany. Külön kis csoportot alkot az a duó, akikről nemcsak azt nem tudni, hogy kik, de immár azt sem, minek is a mesterei: Mester, Másikmester. Nem beszélve róluk, így, sorban a listán: Sanyi, Sanyi bá, Sanyi bácsi.

Na ja: köddé vált, valamikor fontos dolgok. Az élet egy SIM-kártyán.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr638105464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása