Blogosz

MESE NINCS.

Biciklitükör. Vagyis nem biciklitükör, hanem egy bicikli, mint valami egészen másnak a tükre

2015. december 15. 14:44 - BlogoszEditor

Amikor egy tárgy példát mutat az embereknek. Ezt ma láttam és fotóztam a városban – és amint megpillantottam, rögtön láttam, hogy tökéletes. Pontos és jellemző kép. Úgy alapvetően mindig, de errefelé meg külön is, mostanában, amikor Európában (de különösen annak keleti részén) ismét kezd teret nyerni a minél butább, annál hangosabb nacionálóbégatás, a kontextust, a háttérben állókat és azok érdekeit minél kevésbé meglátó, annál megveszekedettebb és önsorsrontóbb nemzeti nemzetieskedő ricsajozás. Szóval ez itt nem pusztán egy kerékpár, hanem egy installáció.

Bár nyilván a gazdája nem az utóbbinak szánta, csak oda lerakta. (Persze nem kizárólag román nemzeti színekkel érvényes, hanem nagyonis a magyarral is, vagy bármilyennel. Az is elég sokatmondó, bár fárasztó, hogy a gyengébbek kedvéért ezt is mindig hozzá kell tenni – mert a reflexió képessége talán még megvan, de az önreflexióé egyre kevésbé.)

Mna szóval egyből a következő két mondat ugrott be erről a spontán kerékpár-installációról. Össze is montírozam, szerintem összetartoznak.

20151215_124005.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr478174134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása