Blogosz

MESE NINCS.

Ezalatt Nagyváradon...

2016. február 23. 08:12 - BlogoszEditor

Fantasztikus újdonság. Eddig még nem láttam, feltételezem, hogy pár napos lehet. Igen, ez egy kerékpárút Nagyváradon, a város egyik főútján, a Ghillányin, vagyis a Nufăruluion. És egyszerűen felfestették rá a kerekesszék-jelet. :D

Persze eleve bicikliútnak mondani is túlzás, hiszen annak keskeny, és bár hazug módon a kerékpár-jel kétirányú forgalmat mutat rajta, egyszerre csak egy bicaj fér el, meg amúgy is csak egy csíkot húztak a járdára, és kész  nyilvánvaló tehát, hogy ezen a szakaszon is csak a semmiért felvették az összetett váradi kerékpárút-építésre kapott uniós pénzt, aztán tessék, itt  is (ahogy a városban még sokfelé) odafestettek egy csíkot, adtak egy fél szélességű "kerékpárutat", nesztek, kész van, ide az útépítésre szánt támogatást, oszt jónapot! Na, de ehhez jön még ez az új, páratlan kreativitás. Hogy a bicikli-jel közelébe, a bicikliútra a kerekesszéket is. Ha valaki igazán komolyan venné a közlekedésben is a jelzéseket, akkor ez igen látványos furcsaságokat eredményezne. (Egyébként a helyszínen láthatóan arról van szó, hogy az egyik panelházhoz vezető kerekesszékes feljáróra figyelmeztetnek ilyen szerencsétlen módon. Erről meg eszembe jut, hogy ez is miféle már, mennyire jellemző: az akadálymentesítés sincs megoldva szinte sehol, többszöri törvénybeli szigorítás és ellenőrzés után sem, az egész országban és e városban is alig vannak akadálymentes lakóházak is  és akkor itt van egy ellenpélda, amelyről meg lerí, hogy valaki elintézte magának, neki direkt felfestették, de azt meg egyenesen a kerékpárútra.)

Ja, és még valami: ha már ott a fogyatékkal élőkre figyelmeztető jel, tartani lehet tőle, hogy amint észreveszik, egyből ráparkolnak majd a BMW-s vitézek. :P És így lesz ez az egész egy tökéletesen jellemző kör.

1job.jpg

2job.jpg

4job.jpg

5job.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr778410854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása