Blogosz

MESE NINCS.

Jó éjt! Jó reggelt! Rövid összegzés a lényegről

2016. június 08. 22:26 - BlogoszEditor

Volt, aki rövid összegzést kért tőlem arról, hogy akkor mi is lett az önkormányzati választások lényege. Nos, a következő, legalábbis magyar pártok vonatkozásában, a mi megyénkben és a megyeszékhelyen:

– a megyében összesen 7500 szavazatot kapott az EMNP megyei listája - ami 1000-rel kevesebb, mint 4 éve
– az RMDSZ meg 47.000 voksot kapott - ami viszont 14.000 szavazattal kevesebb, mint 4 éve
– Nagyváradon az EMNP 2600 voksot szerzett - ami 800-zal kevesebb az előző választásokhoz mérten
– az RMDSZ pedig 10.400 - ami 6000 szavazat elvesztését mutatja.
Országszerte, vagy legalábbis a magyarok által is lakott többi térségben is a következő észlelhető:
– az EMNP stagnálása
és
az RMDSZ-re szavazók hangsúlyosabb csökkenése.
Összességében az EMNP tehát nem jutott előrébb, de nem is csökkent sokat – nekik inkább a növekedés elmaradása ciki. Az RMDSZ viszont kifejezetten visszaesett: Váradon az eddigi 6 helyett csak 4 tanácsosa jutott be a tanácsba, míg a megyei tanácsban nagy nehezen, a töredékszavazatok visszaosztása révén megtartották a 7 emberüket.
Még rövidebben: a nagyobbik párttól egyre többen pártolnak el, a kisebbik párthoz alig pártol át valaki. Az elpártolók többsége inkább hátat fordít az egésznek, elege van már. Ez nem újdonság. Az újdonság az, hogy hosszú idő után már hangsúlyosabban mutatja is.
És? Tanulság ez a most megbüntetett politikusoknak? Nem. A választások előtt már paktumokat kötött az erősebb párt például megyei szinten a PSD-vel, és ugyanolyan módszerekkel, ugyanazokat a manőverezgetéseket készül folytatni. Jó éjt! Bár közben végre azt is mondhatom, azoknak, akik láthatóan kezdenek már mocorogni, kezdik kinyitni a szemüket, és hátat fordítani ennek az egésznek, hogy jó reggelt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr658793732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása