Blogosz

MESE NINCS.

Fél Bihar megye veszélyben!

2016. október 18. 15:00 - BlogoszEditor

Ebből nagy baj lesz. Azt mondja itt egy meghívóban: "Szüreti mulatság Bélfenyéren".

Jaj: az, hogy "Bélfenyér" szerintem eleve úgy hangzik, mint egy heveny emésztőrendszeri megbetegedés. Na most: képzeld el, amikor ráisszák azt a rengeteg mustot. Mekkora bélfenyér lesz abból. Micsoda mulatság.
Természetesen sokkal jobban ki van téve a bélfenyérnek az, aki Isztrákos. És akkor még nem is említettem azt, hogy szintén Bihar megyében van Csurenyvölgy – ami szerintem a súlyos bélfenyér folyománya (érted, folyománya) lehet. Akárcsak a mulatság után fellépő Mezőbaj. Aminek következtében pedig Mezőszakadát, majd megfigyelhető a bőséges Nagyfeketepatak. A szervezet védekező mechanizmusainak bekapcsolódása miatt ilyenkor nem ritka, hogy a páciens Rohány, sőt, nem kizárt a váratlan és visszatarthatatlan Siter sem. Köznyelvi terminusa ez utóbbinak az összes többihez hasonlóan szintén Bihar megyében található Szarkó.
Gyógymódot keresve fölösleges woodoo-megoldásokban bízni, még akkor is, ha apró feketéket tudnánk hívni ehhez Kisnyégerfalváról. Szintén létezik a megyében Köszvényes, de ne bízzunk abban sem, hogy ezt bárhogyan bele lehet keverni ebbe a szövegbe. Még több mustot inni ilyenkor nemhogy nem javít, hanem egyenesen Rontó.
Hogy mit tesz ilyen esetekben az, aki nem magyar, sőt, a többségi nemzethez tartozó, azt nem pontosan értjük még, de tény, hogy Oláhhomorog. A betegen ilyenkor az élősködők is megszenvedik a bélfenyért, így például a Nyüved. Nem ritka az sem, hogy a gyomortartalom kiürülése miatt előáll egy hatalmas Nagyürögd, továbbá felszökik a Vámosláz és felszaporodik a Várvíz. Ez nem csak Vizesgyánon figyelhető meg, ráadásul ezen az sem segít, hogy Vedresábrány. Esetenként Vércsorog. Ezzel aztán vége, a magyarnak annyi – azaz Magyarkéc.
Ha a bélfenyér nem enyhül, megpróbálható viszont egy alapos Miklóirtás. Amennyiben a bélfenyér ennek dacára sem szűnik, a pácienseket javallott egy helyre gyűjteni, ahol a bélbetegségekben szenvedők lesznek, együtt az evést abbahagyni nem bírókkal: ez Poklostelek.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr5911818499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása