Blogosz

MESE NINCS.

Van még kérdés?

2017. február 01. 12:33 - BlogoszEditor

Hirtelen 1990-ben találtuk magunkat. Írjam le ezt? Vagy azt, hogy mostanra Romániát pártokba tömörült szervezett bűnözői csoportok irányítják, amelyek egymás között cserélgetik csak a hatalmat, és a lakosság ellenében, kizárólag a saját érdekükben kormányoznak? Vagy azt, hogy immár a hatalmi ágak is harcban állnak egymással, mivel a PSD nyílt háborút indított az igazságszolgáltatás ellen? Esetleg azt, hogy a PSD, amely így is évtizedeket lopott el az életünkből, most gyalázatos, gyáva módon az éj leple alatt fogadta el az igazságszolgáltatást bénító, és a saját bűnözőiket a hatóságok karmaiból kimentő rendeleteit? Talán azt, hogy az őket támogató összes párt cinkos? Vagy mondjuk azt, hogy példátlan módon egy olyan kitétel is szerepel a sietve átnyomott rendeletben, hogy annak a keresztülvitele miatt nem vonhatók felelősségre  azaz tisztában voltak vele, hogy disznóságot művelnek? Vagy más ilyen súlyos evidenciákat? Minek? Úgyis tudjuk, és úgyis ettől hangos most megint minden. És joggal.

Látták azt a sajtótájékoztatót, amit tegnap késő este tartott Florin Iordache "igazságügy"miniszter, és amin bejelentette a suttyomban elfogadott változtatásokat, amelyek révén az embereik megszabadulnak a büntető eljárásoktól? Tökéletes volt: egy feszült kormánytag úgy közölte egy hétköznap éjjel amikor már a legtöbben lefekvéshez készülődnek, úgyhogy talán tüntetni sem fognak kimenni a hidegbe ilyenkor, ha meg igen, majd megunják  a dolgot, hogy láthatóan a félelem miatt volt arrogáns, és igyekezett pusztán formaságnak véve, gyorsan lezavarni a sajtótájékoztatót, hogy hamar eltűnhessen újra a kormánypalota színfalai mögött. Huszonnégyszer mondta el azt, hogy "altă întrebare", azaz "Más kérdés?". És közben érdemben szinte semmire nem válaszolt. És íme, így kezdődik az újabb PSD-kormányzás. Hiszen ez még csak az eleje. Arról a PSD-ről van szó, amely 1989 óta folyamatosan visszahúzza az országot, és amely ellen már 1990-ben is tüntettünk. Most 2017-et tapossuk. Van még kérdés?

Összedobtam egy coubot, tessék. Aztán este lehet menni tüntetni. Ma is, és ameddig csak vannak tüntetések. Nem kérdés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr4312174086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása