Blogosz

MESE NINCS.

Üzenet a véletlennek

2017. február 03. 15:07 - BlogoszEditor

Hm: a tegnap esti kormányellenes vonuláskor a nagyváradi ortodox katedrális lépcsősorának tetején ott nézi a tömeget egy fiatal ortodox pap is, úgy tűnik, rokonszenvezően figyeli, ahogy sok ezren elhaladunk. Mondom erre: "Mekkora lenne már, ha az ortodox egyház is mellénk állna. Hehe, sőt, egyenesen a pátriárka nyilatkozna róla". De persze ez csak vicc, ki van zárva, ilyesmi nyilván nem történhet.
Két órával később azt látom: az ortodox egyház  teljesen meglepően és váratlanul  a tüntetők követelései mellett foglalt állást, és egyenesen a pátriárka nyilatkozott róla...

20170202_183814.jpgEgy kép a tegnap esti nagyváradi tüntetésről

Aztán: megírtam a mai lapba, hogy Victor Ciorbea ombudsman lenne az egyetlen, aki teljes jogkörrel megtámadhatná az Alkotmánybíróságon a PSD rendeleteit  de már elmondta, és meg is erősítette, hogy nem fogja. Erre ma nyilvánosan elnézést kért, amiért ilyet mondott, és bejelentette, hogy az Alkotmánybíróságon megtámadja a rendeleteket.
Aztán: a tegnapi demonstráción az egyik szónok egyszerű üzenetekkel szórakoztatja a jónépet. Épp ezt a kérdést mondja a megafonba: "Elhiszitek, hogy nem győzhet le minket a PSD?" Mindenki üvölti erre, hogy "Igeeeen", én azt suttogom, hogy "Neeeem". Hiszen komolyan: semmi esély nincs jelenleg arra, hogy ezt az úthengert megállítsuk, bár azért én is itt vagyok, és tüntetek, de most nem úgy néz ki, hogy győzhetünk. Erre a rákövetkező pár órában olyan konkrét fejlemények történnek, aminek révén már úgy néz ki, van esély.
Hát, ha ez így megy, akkor megpróbálkozom azzal, hogy most meg ilyet mondok: mekkora lenne már, ha egyszercsak végleg megszabadulnánk a PSD-től - de persze ilyesmi nem történhet.
Na?
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1812180350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása