Blogosz

MESE NINCS.

Büdösfürdő. Avagy ahol tartunk.

2017. szeptember 28. 16:31 - BlogoszEditor

Megáll az ész: még külön, hivatalos Facebook-eseményt is csináltak neki. Igen, annak, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: ünnepélyes keretek között adják át a leaszfaltozott utat. Igen, egy leaszfaltozott utat; ünnepélyes keretek között. Megáll az ész: egésznapos rendezvénysorozattal ünneplik. Igen, azt, hogy leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: szentmise is lesz. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: lesznek még néptáncbemutatók, ügyességi vetélkedők, sőt, gyerekfoglalkozások is. Igen, azért, mert leaszfaltoztak egy utat. Megáll az ész: az eseményen külön megáll az ész tehát, hogy ez eleve esemény részt vesznek Hargita és Kovászna megyei egyházi és politikai elöljárók. Igen, azért villognak, mert leaszfaltoztak egy utat. Annyira büdösfürdő ez az egész.

És amitől állva is marad az ész, az az, hogy valóban itt tartunk: manapság eseményszámba megy az, aminek amúgy alapvetőnek és hétköznapinak, és normálisnak kellene lenni. Nevezetesen például, hogy leaszfaltoztak egy utat. Ezúttal Székelyföldön. És ott valóban méginkább eseményszámba megy az ilyesmi. De azért valljuk be: mi sem állunk még túl messze az ilyesmitől. Azzal súlyosbítva, hogy ha ráadásul a politikai-gazdasági vezetők nagyritkán teszik is azt, ami a dolguk, akkor még ünnepeltetik is magukat, meg a "nagy megvalósítást". Itt tartunk.

De mutatom eredetiben is. A közleményt és az esemény (WTF) plakátját (WTF) is. Annyira jelképértékű ugyanis.

Esetleg ennek az ünnepélyes eseménynek a megünneplésére is lehetne egy másik ünnepélyes eseményt szervezni. Elvtársak. És keresztapák. Oly gyönyörű ez az útmutatás. De amúgy vezet valahová igazából ez az út? Alig hiszem. És amúgyis láthatjuk, hogy nem, hiszen ilyen tévutakon járkálunk körbe, már évtizedek óta. Csak néha még ünnepélyesen fel is avatják nekünk a tévútjainkat. Azok, akik rajta tartanak.

untitleddfbb.png

plakat_aszfalt.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr1512909404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása