Blogosz

MESE NINCS.

Különjárat a jövőbe

2017. december 28. 16:36 - BlogoszEditor

Nézem az elektronikus kijelzőjén: befutott a 2018-as busz. Ez meg mi? Hova megy ez? Valami új lehet. Még sosem hallottam róla.

Plusz a városban két számból állnak a buszok számozásai, a más településekre járóké pedig háromból. Eddig négyből semmi sem állt. Ez az első. Lehet, hogy külföldre megy? Hm, még milliós nagyvárosokban is két-három számjegyűek a vonalmegjelölések. És a száma mellett az elektronikus kijelzőjén richtig nem azt írja most, hogy hova jár. Hanem épp az áll ott az infó helyett  történetesen e pillanatban magyarul , hogy ,,Boldog új évet!''

Köszi, de  jut eszembe  már tavaly is kifogásolták utasok, hogy a kijelzőkön az ilyen év végi jókívánságok túl lassan váltanak vissza információkra, így sokszor nem látni, milyen busz, villamos futott be épp. Íme. Oké, most éppenséggel látom, hogy 2018-as. De azt nem, hogy hova megy ez. Meg szóval négy számjegy: Los Angelesben, New Yorkban lehetnek esetleg ilyen vonalszámok, de talán ott sem.

Közben el is indul ez a busz, megy tovább, és ahogy kikanyarodik a megállóból, még egy utolsó pillantást vetek a kijelzőjére - amitől hirtelen összeáll a kép: ,,2018 Boldog új évet!'' Ja, szóval így. Nem vonalszám, hanem évszám. Soha nem jöttem volna rá, ha utoljára még oda nem pillantok.

Úgy látszik, 2017 kicsit lefáraszthatott. Mármint nem a 2017-es vonalszámú busz.

És a csodálkozás közben meg elment a 2018-as. Lehet, hogy fel kellett volna szállnom rá. Nemtom. Majd jön másik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr9613530055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása