Blogosz

MESE NINCS.

A pc nem pc... - ja, de mégis

2018. január 08. 19:47 - BlogoszEditor

Csak egy kis megfigyelés most. Ami amúgy szerintem valóban érdekes.

Ugyanazon a Facebookon ha telefonról vagyok fent, appről, akkor az emojik között van egy csomó fekete és indiai, meg sárga figura is. Sőt, van aforamerikai mikulás és fekete gyerekangyal és fekete, cumizó kisbaba is. Ídesek.

screenshot_2018-01-06-18-29-41.pngscreenshot_2018-01-06-18-30-06.pngscreenshot_2018-01-06-18-30-16.png

Ugyanakkor, ha személyi számítógépről, azaz pc-ről vagyok fent, akkor a feketék gyakorlatilag sehol nincsenek. Sőt, a mikulás, a gyerekangyal és a cumizó kisbaba is hirtelen fehér. Összesen két fekete, arctalan ikon választható, de az is inkább szürke. Tehát a számítógépes változat nem politikailag korrekt. Azaz a pc nem pc.

nevtelenpc.pngnevtelenpc2.png

Egyébként azt hiszem, hogy mindkét esetben a sárgák valójában a fehérek. Csak, hogy még cifrább legyen.Ami pedig az állatokat illeti, a múltkor küldtem valakinek egy macskafejet, de rókának nézte...

(Bezzeg nálunk egyszerű manapság: vagy magyar az ember, vagy állat.)

*

Frissítés

A bejegyzés élesítése után néhány órával egy olvasótól a következő üzenetet kaptam messen (épp a Messről szólt ez eddig is amúgy):

nevtelen_2.png

Köszönöm szépen, ki is próbáltam, működik. Sőt: pc-n kipróbálva a fekete és a fehér között még több bőrszínárnyalat közül is lehet választani. Úgyhogy a pc mégis pc. Ami igenis fontos.

Nagyonis fontos, ettől a példától messze elvonatkoztatva is. És itt nemcsak a személyi számítógépre gondolok, hanem a polkorrektségre is. Utóbbi nagyon lényeges, mivel a szabad, nyílt, modern társadalom egyik alapja. A gondok a túlzásba vitelével vannak - de ugye bárminek a túlzásba vitele gondokat okozhat, remélem, nem kell ezt magyarázni azoknak az olvasóimnak, akik nem ovisok már. Ha kell, akkor meg azért nem magyarázom, mert úgyis mindegy. Szóval rendben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr3913559751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása