Blogosz

MESE NINCS.

A hülyeség parkja

2018. szeptember 01. 15:33 - BlogoszEditor

Meg a következetlenségé. Meg az illogikusságé. És főleg Jólvanazúgy Emlékpark. Persze sok hasonló park van sokfelé (még Budapesten is látni ilyen megoldásokat). És minden egyes ilyen valahol észbontó is, de főleg jellemző is arra, amiben vagyunk.

Ezt a mostanit ma fotóztam, Hegyközpályiban. (Ez egy Nagyvárad melletti település, amely az RMDSZ-maffia Bihar megyei leányvállalatának, pontosabban a megyei szervezet előző vezetőjének betudhatóan indult igen kétes és megkérdőjelezhető fejlődésnek, ugyanis az azóta - ám még nem jogerősen - korrupció miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt keresztapa megyei pártvezér és társai ott is üzleteltek telkekkel, oda vitték egyes bizniszeik telephelyeit, sőt, családjuknak ott húztak fel sporttelepet is - na meg persze, ahogy az lenni szokott, az ilyen települések vezetését is a saját érdekeiknek megfelelően választtatták meg.) Ezen felemás, balkáni "fejlődésnek" az emlékparkja is lehet ez, ami Pályi központjában, a templom és a kultúrház között van - hiszen kicsi, túlzsúfolt, giccses parkocska. Amolyan nesze neked, park, oszt hallgassál mán. De most nem kifejezetten erről akarok, hanem egy másik minőségéről - ami azért az előzőektől sem teljesen független.

Szóval nézd meg először a táblákat.

20180901_130024.jpg

20180901_130028.jpg

20180901_130034.jpg

20180901_130041.jpg

Már az sem rossz, hogy a jelek szerint románoknak és magyaroknak csak egy tiltás közös, a biciklivel való bemenetelé. Ami a többit illeti, a románoknak szabad szemetelni, ők a virágokat is leszakíthatják, a magyaroknak mindkettő tilos - viszont a magyarok állatokat is bevihetnek, míg a románok nem.

Ráadásul hogy néznek ki ezek a feliratok? Kinyomtatva és lefóliázva? Komolyan? A közpénzből rendes táblákra már nem telik? Vagy telne, de pont nincs olyan haver, akinek ilyen üzleti profilú cégnél lenne érdekeltsége, úgyhogy akkor minek megrendelni?

Na, de a lényeg, hogy ennyire óvják ezt az amúgy apró és rondácska parkot - amelyben egyébként még a padok is kivétel nélkül ferdén vannak elhelyezve, mindegyik lejt oldalra, mivel az egész egy dombtetőn van, és a vízszintezést már nem oldották meg, minek az, ha nem tetszik, ne ülj oda, ezzel is erősítve a Jólvanazúgy Emlékpark-jelleget.

A létesítmény egészének megóvására, ezen belül a növények védelmére felszólító feliratokat tehát hova helyezték el? Úgy van: a parkban található egyetlen fára. Ilyesmire csak a legnagyobb tahók képesek. Egyébként a hülyeség eme parkjának két másik sarkában van még két kipusztult fa, azok durván lenyírt csonkjai is ott állnak, eléggé bizarr látványt adva az egésznek, és azokon is ott vannak ezek a feliratok. Ám a csúcs, ugye, amikor élő fára erősítesz fel táblákat. Alapvetően akármilyet teszel rá, magánemberként is paraszt vagy (Váradon is van egy olyan nevetségesen apró "zöldövezet", a Dacia sugárúton, ahol épp a fára szegezték ki a környezetvédő figyelmeztetést a galamblelkűek, hogy a virágokat ne tépkedd, mert kamerával figyelnek) - de a dolog bukéja akkor lesz az igazi, amikor így, egyenesen az önkormányzat tolja az arcba a vastag érzéketlenseséget.

Megjegyzem, a parkban magyar történelmi személyiségek szobrai állnak, és mind fából van. Azokra is fel lehetne szegezni ezt-azt. Például olyan feliratot, hogy "A szobrokat profanizálni tilos!", vagy "Kérjük, ne erősítsen fel táblákat a szobrokra!" Így lenne teljes a mű.

eeefg.jpg

20180901_130235.jpg

20180901_130547.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr2614215601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása