Blogosz

MESE NINCS.

Nagy lótusz

2008. március 09. 18:06 - BlogoszEditor

Azt mondja - bizonyos kontextusban, amit csak őt tud előre, más nem beavatott - az egyik legnagyobb öntudatlan humorgyáros (aki ennél fogva öntudatlanhumor-gyáros is) és helyi aberrátor: “Örs, te olyan vagy, mint a lótuszvirág. Csupa sárból és mocsokból emelkedsz ki, de igazi hamvas szépséggé válsz”.

Hm. Részemről oké.
Aztán amikor már szélesen vigyorogva, erõsen helyeslek, mentegetõzni, magyarázkodni kezd. Azt mondja, "á, nem is pont úgy értettem, izé, vicceltem". Remélem is. Hiszen nem csupa sárból és mocsokból emelkedtem ki.
A többi stimmel.

Errõl jut eszembe: népszavaz ma Magyarország. És ugye ők furcsa népszavazási eredmények produkálásában profik...

r21.jpg
Egy nálunk készült graf arról, hogy alakult...

Ám ez most nem lesz furcsa, itt világos a végkifejlet. Csak éppen fölösleges. Már ha magukat a konkrétumokat - a kórházi napidíj, a vizitdíj és a hallgatói képzési hozzájárulás eltörlése - nézzük, s nem a kulisszák mögötti okokat -a mozgósítást, a hadrendbe állítást, a választói kedv feltüzelését - tartjuk szem előtt.
Megelőlegezhető: az igenek fognak győzni. (Egy régi dal jár a fejemben: "...ó,ó, igen, igen, igen...")
Na, de ma este elsöprő mértékben lesz több az igen, úgy ötven százalékos részvétel mellett. Azaz az ellenzék beint, a kormányoldal meg kap megint egy csillagokat láttató frászt. (Amelyet ugyan megérdemel, de az sem mindegy ám, ki adja. Márpedig ha az ellenzék, az már nem releváns. Ám ha majdnem négymillió választó, az sokkal inkább. De végülis ki mit várt? Mindig könnyű a dolga annak, aki olyan ügy élére áll, amely amúgyis evidens végkimenetelű.)

Csakhogy mi lesz tovább? Ugyanis ennek a referendumnak a végkifejlete, ügydöntő jellege miatt, döntésre kötelezi az Országgyűlést.
És? A súlyos eredmény láttán a kormány pironkodva hazabotorkál? Aligha. Legfeljebb eltörlik a viztitdíjat és társait. Legfeljebb. Hiszen szabadesésben van a kormányoldal, így jól jöhet neki egy kis "követjük a népakaratot" lózunggal ellátott fordulat, még akkor is, ha a köpönyeg is fordul ezzel. És nem is tehet mást igazából egy ilyen ügydöntő népszavazás után.

Pedig mintha sokkal többről lett volna szó a kampányban az ellenzék részéről. Arról hogy "gyerünk, plebs, szavazz, mert megbuktatjuk a kormányt, hadd emeljük ki az országot ebből a sok sárból és mocsokból, tegyük újra virágzóvá".

Hm. Részemről oké.
Aztán amikor már szélesen vigyorogva, erõsen helyesel a többség, s szavazataival ezt ki is mutataja rögvest, a kezdeményező mentegetõzni kezd. Azt mondja, "á, nem is pont úgy értettem, izé, vicceltem". Remélem is. Hiszen ugyan csupa sárban és mocsokban van az ország, sőt, az ellenzék és a lakosság nagyobbik része által feszegetett kérdések abszolút pertinensek, de nem ez a módja a kiemelésnek. Így nem lehet kormányt buktatni.
A többi stimmel.

*

Update: eltaláltam.
MTI-hír: "Ha a népszavazás eredményes lesz, azt a kormány magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el és a szükséges törvénymódosításokat már hétfőn reggel benyújtja. Ebben az esetben április 1-től visszaállítják a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetése előtti állapotot - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap este." Nos, a népszavazás eredményes lett, úgyhogy a vonatkozó - és a kormányoldal által már előre elkészített - doksi itt: http://apps.boon.hu/download/emtippek/t_rv_nym_dos_t_si_javaslatok.pdf

Mindemellett Gyurcsány azt is tudatta, hogy a kormánynak nem áll szándékában pótolni a leszavazott díjak esetleges eltörlése miatt kieső összegeket.
Úgyhogy eleget tesz a népakaratnak, de a nép kvázi bekaphatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr62637793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása