Blogosz

MESE NINCS.

:-)

2009. december 18. 16:33 - BlogoszEditor

Karácsonyi rajzpályázatot hirdettünk a szerkesztőségben. Sok munkát küldtek be a gyerekek, én meg szeretem az ilyesmit átnézegetni. S odabent ugyan nem az alábbi lett a nyertes végül, nálam viszont igen.

Nagyon tetszenek azok az érdeklődő állatok a háttérben. Lehet, hogy hozzám hasonlóan ők is díjazzák a rajz kettős interpretációs lehetőségét.

Ugyanis első körben, ha közelebbről megnézzük, akár a következőt is láthatjuk: az odakint dúló kozmikus vihar közepette két népviseletbe öltözött görög paraszt a tenyésztelepre beosonva megpróbálja ellopni a gyalupadról egy vigyorgó, kopasz törpe múmiáját, miközben az elkövetők által óljaikban meglepett csücsöri marhák és édeske nyúl-szamarak őszinte csodálkozással várják a további fejleményeket.
copy-of-rajz-orsnek023a.jpg

A másik interpretáció szerint az istállóban, a bramok között jászolban fekszik a nemrég megszületett Kisjézus, akinek Mária és József épp örvend, sőt, a kicsinek meleget adó állatok is megpróbálják köszönteni a maguk módján a pici jövevényt, odakintről pedig a Hold és a csillagok leskelődnek, miközben az üstökös is javában dolgozik már, mutatva az odavezető utat a három királyoknak.
copy-of-rajz-orsnek023.jpg

Ez a második értelmezés most sokkal szívet melengetőbb. És szerintem mindenképp nagyon kedves, ügyes kis rajz ez. Attól is, hogy mindez utóbbit sikerült belesűríteni. Mégpedig szívderítő figurák révén. Ismeretlenül is köszönet érte a 9 éves Kajántó Bálint Pálnak, aki Élesdről küldte be.

Boldog karácsonyt neki is, és mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr232637961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása