Blogosz

MESE NINCS.

Szentségelés

2010. március 29. 14:12 - BlogoszEditor

Emlékezhetnek még, milyen parázs és terjedelmes vita zajlott itt nemrégiben a hozzászólók között Tőkés László és Joó Edith válása kapcsán. Nem is arról, hogy ez magánügy-e, hiszen nyilván az. Hanem pont arról, hogy akkor minek kell a nyilvánosság elé hoznia ezt az egyik félnek, s miért kell rivaldafényben félrebeszélni a szent és sérthetetlen magánügyekről. Tehát főleg annak kapcsán is ment itt a disputa, hogy szabad-e az ilyesmit  a nyilvánosság előtt haugságokká formálni, szekusokra kenni, állítólagos besúgókat bugyolálgatni a magánéleti szennyesbe.

Annak idején Tőkés László munkatársa cáfolta azt, hogy a nej távozott volna, s arra hivatkozott, hogy a szekusok lejáratási kísérlete az egész. Nos, ezek a ronda szekusok immár tovább is mentek. A mocsadékok olyasmit műveltek, aminek bekövetkeztére a figyelmes olvasók már itt, e blogban is találhattak utalást, előrejelzést. Benyújtották ugyanis a válópert. A szekusok, hát persze.
Tudomásom szerint a feleség tett így valójában - de az alperes eddigi retorikája szerint a titkosszolgálatok. Ezek valóban mindenre képesek.

Tessék, itt van a fejlemény, ide kattintva megnézhetjük, mi a helyzet. Akinek esetleg nem működne a link, vagy nem szeret kattintani, annak a kedvéért alább is ismertetem az uh.ro-n megjelent szöveget (kiemelések az eredeti szerint):

"Válik Tőkés László?

 Az europarlamenti képviselő ellen felesége benyújtotta a válópert, hűtlenséggel vádolva őt.

A Királyhágómelléki református püspök felesége, Tőkés Edit válópert nyújtott be a nagyváradi bíróságon, melyben hűtlenséggel vádolja férjét. Válóperi kérésében az asszony számtalan kalanddal gyanúsítja Tőkés Lászlót, elmondása szerint erről kollégái is tudtak, szükség esetén pedig bizonyítani is tudja ezeket szerelmeslevelekkel, SMS-ekkel és egyéb jegyzetekkel. A nő állítása szerint 25 éves házasságuk során szellemi trauma és terror áldozata volt, férjének abszurd szokásai voltak, mint például, hogy írásban kommunikált családjával.

»Olyan helyzet állt elő, hogy velem és a gyerekekkel is hivatalos levélben kommunikált. Körülbelül 200 levelet küldött, valamint volt egy napló is, melybe hozzánk intézett kérdéseit jegyezte fel. Nekünk kötelességünk volt felírni minden egyes kiadásunkat, csatolva a számlákat és pénztárjegyeket« – írja válóperi kérelmében Tőkés Edit. Ugyanitt megjegyzi, férje nem volt hajlandó vele mutatkozni barátai körében, valamint semmilyen vacsorán, vagy egyéb eseményen sem.
»Nem hívott meg az általa rendezett budapesti magánvacsorákra és bulikra, ahol viszont szívesen látta a barátait és kollégáit, ellenben velem sosem mutatkozott ismerősei előtt« – állítja a feleség, aki a válás mellett kéri lánykori nevének (Joó) visszavételét is. Ugyanekkor követeli Tőkés Lászlótól a gyerektartás fizetését is, kérése szerint a püspöknek jövedelme egyharmadát kellene két, diákkorú gyermeke taníttatására fordítania.
A Mediafax hírügynökség megkereste Tőkés Lászlót az ügyben, ám ő nem volt hajlandó nyilatkozni, az intimitásra való jogára hivatkozva. A képviselő szeretné tiszteletben tartani a család szentségét, ezért nem kívánja kommentálni a történteket. Forrás: Mediafax"

Ennek a Mediafax-hírnek a különféle átirataival épp e bejegyzés készültének pillanataiban kezd megtelni a net, egyre többen hozzák a hírt. A fél világ szekus tehát...

Amúgy még a múltkori itteni vita során többekhez érkezett olyan felszólítás az egyik hozzászóló részéről, hogy bizonyítsák különféle állításaikat. Na, lesz most bizonyítás akkor. Igaz, nem a hozzászólók részéről, hanem a feleségéről. Tessék, remélem, ez megfelel. A nagyváradi bíróságon május 12-én lesz a per első tárgyalása. Akik bizonyítékokat akarnak, ott a helyük. Az ilyen tárgyalások általában nyilvánosak. Hacsak a "szekusok" nem rendelnek el zártat. Márpedig biztos vagyok benne, hogy a vége ez lesz. Ám nem kell aggódni: épp akik a bizonyítékokat szorgalmazták, valójában már rég ismerik is azokat, akárcsak a konkrétumokat, a szaftot.

Egyébként a legaranyosabb fejlemény az utolsó mondatban található. "A képviselő szeretné tiszteletben tartani a család szentségét, ezért nem kívánja kommentálni a történteket."
Igen, bizony. Nem is csodálom, hogy - amikor ennyi mellébeszélés után mégiscsak ugyanez van, amikor a valóság állandóan rácáfol mindarra, amivel eddig takargatni akarta valaki, akkor  - nem jut eszébe az illetőnek más, csak a szentségelés...

Érdekes módon pár órával később végül mégiscsak elkezdett nyilatkozgatni egyes médiaorgánumoknak.
Hm. Na akkor végülis szent a család vagy nem? Vagy egy kis kimagyarázás, egy hangyányi manipuláció mégsicsak jól jön most is? És már megint ő maga hozta ki ezzel a nyilvánosság elé a családi ügyét, mégpedig ismét fredítve egy kicsit. Ez mutat is önmagában mindent a családról és a szentről...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr142638012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csimbok 2010.03.29. 20:41:58

Na, hát ez várható volt. Erre aztán varrhatja a gombot az ügyeletes sajtófőnök. Család és gyermekszerető? Nocsak, ez új...Kérdés, hogy kinek a családját és kinek a gyermekét szereti Tőkés úr? Mert a sajátját nemigen, ismét hazudik, s mind mélyebbre süllyed... No comment már ezek után.

csimbok 2010.04.07. 18:20:41

Van itt egy cikk, meg benne egy link egy nyílt levélre. Vajon a holló a holló szemét kivájja-e? Kéremszépen, Edit már nemcsak buggyant, nemcsak a szekusok szítják a válást, szekus lett maga is. http://itthon.transindex.ro/?cikk=11271 Na ehhez szóljon valami okosat a szilárd kapitány...

csutkajutka 2010.04.09. 21:07:39

Szilárd kapitánynak ég a bőr a ... Értelmes, rendes, egyenes ember volna Ő, csak rossz lóra tett. Éppen ezért végsőkig ki fog tartani. Csak ez most neki is sok. Legalábbis remélem...

Józsi bácsi 2010.04.18. 20:16:38

Elolvastam a Csimbók megadta cikket a Transindexen, plusz T. István levelét. Hát igen: megoszlanak a vélemények. A bíróság majd eldönti, hogy kinek a hibájából mondják ki a válást. Ez az ő gondjuk. Ami az erdélyi közvéleményt illeti: szerintem még mindig él az a konzervatív elvárás, hogy a nép vezetőinek tekintett emberektől elvárjuk, hogy példaképek legyenek. Egy ideje azonban László oly sokat veszített a népszerűségéből, hogy ez az utolsó trükk (sajtókonferencián cáfolni a tényeket, s szembehazudni a fél világot) csupán a pont lett az i betűn. Nem véletlen, hogy az ÚMSz karikaturistája két nappal a válóperi hír után (márc. 29 + 2) a következő rajzot közölte: (özvegy áll a sír mellett, s mondja:) Jaj, Géza! Ennél mélyebbre már nem süllyedhetsz! Informátoraim szerint a rajz nem a néhai Domokos Gézára utal. Józsibacsi
süti beállítások módosítása