Blogosz

MESE NINCS.

Haverok, buli, gyomormosás

2010. április 06. 21:52 - BlogoszEditor

Egy kedves olvasómtól kaptam a következő fejtörőt, azzal a felhívással, hogy - az előző postom fényében vizsgálva - fejtsem meg, mi van a Fanta palackján látható képen. Elmúlt az ünnep, de akkor is.

copy-of-img_23101.jpg

Kérem...
Indítsunk alapos elemzéssel.

Egy tojásban nyolc (!) nyúl (!) van épp kifejlődőben. Egy asztal (!) körül ülnek, amelynek terítője (!) a tojásfehérje, a sárgája pedig a tányér (!), amelyik üres. Azaz tulajdonképpen a táplálékon (-ban) ülnek, mégis éheznek.
Mindez tökéletes megjelenítése annak, hogy a fajok közötti természetellenes szexuális aktus cselekvésében erősen behatárolt, elbutult, életképtelen egyedeket eredményez. Zoológiailag pedig annak az igazolása, hogy a nyúl nem szereti a tojást.

Figyelemre méltó továbbá, hogy a nyolcaknak összesen egy teríték (!) van előkészítve. Ráadásul leves nem lesz, desszert sem - nagy- és kiskanál sehol.
Ez arra utal, hogy a válság súlyosbodott, s immár az embrionális szakaszban lévők életminőségét is érinti.

Időközben érdekes kozmikus jelenségek (!) játszódnak le a tojásbeli horizonton (!): egyszerre van fent a Nap (!) és a csillagok (!), továbbá néhány üstökös (!) is beköszön. Északról mindeközben a globális felmelegedés (!) fenyeget, míg délről a jégkorszak (!) fenekedik.
Evidens tehát, hogy a természet erőivel való játszadozás, illetve a nyúlszerű túlszaporodás okozta globális katasztrófa érzékeny, profetikus parafrázisával is dolgunk van itt.

A tojáson figyelmes analízis után sem fedezhetjük fel az eredetiséget és a szavatosságot mutató pecsétet, így a termék vélhetően a feketegazdaságban érintett kalóztyúk műve lehet.

Eme külső és belső jegyek együttes tanulmányozása nyomán tehát megállapítható: a képen bizonytalan eredetű tojás okozta szalmonellózis miatt fellépő hallucinációt látunk.

Ez kaotikus látomás a címkén azonban még mindig sokkal jobb marketingje a húsvétnak, mint amit például én műveltem a tavalyelőttin.
Akkor épp Amerikában húsvétozva arra kértek a vendéglátók, segítsek nekik elrejteni az udvar különböző részein azokat a műanyagtojásokat, amelyekbe papírpénzeket, fincsi kis zöldhasúakat tettek. A koreográfia szerint másnap reggel a család legifjabb sajra a vendégségbe érkezett gyerekekkel együtt fogja majd felkutatni a virágágyásokat, füves részeket, faodvakat és egyéb rejtekhelyeket a pénzes tojásokat vadászva, nagy örömben és izgatottságban.
Én ilyet még sosem csináltam, szívesen segítettem tehát. Becsülettel véghezvittem tojásrejtő missziómat: ügyes helyeket kerestem, hogy azért ne legyen annyira evidens a dolog, legyen egy kis játékos feladatmegoldás is a lurkóknak.
Másnap reggel magam is érdeklődéssel figyeltem, ahogy a gyerekek szétrajzanak a birtokon, tojásokat keresve.
Aztán egy adott pillanatban azt hallhattuk valahonnan, hogy a trónörökös ilyen hangokat hallat "áu, jaj, uh, ó, ssz!" Nemsokára a kezeit tapogatva és rázogatva, mérgesen toporzékolt elénk, s ártatlan, terminátori csengésű hangon csak annyit kérdezett, gyermeki érdeklődéssel: "Ki volt az a marha, aki a tövisbokorba rejtette a tojásokat?" Akkor én a szikrázó calinforniai égboltra szegeztem tekintetemet, hosszan mélázva, miközben a többiek a merénylőt kereső pillantásokat villogtattak körbe. Éreztem: ez a húsvét most kicsivel hosszabb lesz a szokottnál.

Íme tehát, milyen veszélyeket rejt a tojásozás. Felszíni karcolásoktól tudati módosulásokig tart a skála. S mindezt egy kis műanyag üdítővel lehet leöblíteni. Modern. Mint az ünnepeink.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr992638023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása