Blogosz

MESE NINCS.

Belvíz

2011. június 18. 13:16 - BlogoszEditor

 

Apa már megint túlzásba vitte, s még mindig nem tudja, hol a határ. De apa láthatóan úgy gondolja, megteheti, mert apa sosem tudta megérteni, hogy ha mindent meg is cselekszik, skrupulusok nélkül, akkor csak egyre nevetségesebb lesz.

Jött ma megint egy jó poén komoly közlemény tőle, azaz Tőkés Lászlótól, az Európai Apától. Csak az elejét idézem:

 KÖZLEMÉNY

 
Nagyváradon is bemutatták az Africa-Europe Challenge programot
 
 

Az Africa-Europe Challenge (AEC) 2012 májusában induló egyéves összetett program, melynek általános célja az Afrikai Unió és az Európai Unió új típusú, az egyenlőségen és kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködésének erősítése, továbbá Afrika és Európa népeinek egymáshoz való közelítése – hangzott el azon a rendhagyó pénteki sajtótájékoztatón Nagyváradon, amelyet stílusosan a hangulatában az afrikai kultúrát megidéző Zulu Kávézóban tartottak.

 

:))) "Stílusosan". Milyen aranyos. Csakhogy az nem "stílusos" valójában, hanem jellemző.

Tudni kell ugyanis, hogy a Zulu nevű váradi hely egészen véletlenül Tőkés nagyobbik fiáé, azaz a Tőkés Mátéé. És az egész Afrika-szájtépés pont nem azért zajlott épp a Zulu nevű helyen, mert véletlenül van pont egy Zulu nevű hely Váradon, és ez így hopp, "milyen stílusos". Épp ellenkezőleg: a Máté egyik hobbija, kedvenc témája Afrika. Épp ezért lett a hely is Zulu nevű, s Afrikát idéző ornamentikájú. Mégpedig ez az a hely, amire többek között épp Tőkés László adott pénzt - s épp ezért most a papa ebbe is belekeveri magát, meg a sok komolykodó üres dumát. Vagyis megint úgy intézkedik a fia egyik hobbijának érdekében, hogy nem apaként lép fel (pedig az úgy oké is lenne, nekünk meg mindegy), hanem a magánügyeikben is EP-alelnökként nyomja, mégpedig nyilvánosan. Mert apa megint elfelejti, hogy a befolyással való visszaélés nem éppen keresztényi erény. Pedig apának nem ez az első ilyen kis húzása.

Emlékezzünk: épp a Tőkés Máté szóban forgó bárjával kapcsolatos botrány volt az, amelynek alkalmával Tőkés László megmutatta, hogy EP-alelnökként sem szeret mértéktartóan, becsületesen viselkedni. Annak idején én is jeleztem itt, hogy amikor még csak megnyitás előtt állt ez a Zulu, a váradi önkormányzat ellenőrei már akkor találtak hiányosságokat - s ezért meg is büntették Tőkés Mátét és üzlettársát. Erre felhívta az önkormányzat ellenőreit az Európai Parlament egyik alelnöke - aki nyilván nem más, mint Tőkés László -, s eme beosztását hangoztatva megpróbálta kidumálni a dolgot, s elérni, hogy a fiának ne kelljen kifizetnie a büntetést.

Vagy épp emlékezhetünk arra is, hogy néhány héttel később a Tőkés Máté focicsapata, az 5. ligás Partium ESK csak döntetlent ért el a Rév ellen. Erre levelet küldött a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesületnek az Európai Parlament egyik alelnöke - aki nyilván nem más, mint Tőkés László -, s eme beosztását hangoztatva megpróbálta kidumálni a dolgot, s elérni, hogy a fiának a csapata újrajátszhassa a mérkőzést.

Most meg itt afrikázik apa. A fia bárjában, a fia hobbijáról tart sajtótájékoztatót. Úgy téve, mintha ez amúgy fontos ügy lenne. Jaja, hát nekik fontos is lehet, ha Mátét ennyire érdekli Afrika. Mivel a tájékoztatón elhangzott, hogy lesz egy jó kis vitorlásveseny, amelynek résztvevői körbehajózhatják Afrikát, sőt, ha nincs hajójuk, akkor azt is adnak a szervezők. A fia bárjában tartott sajtótájékoztatón az Európai Parlament egyik alelnöke - aki nyilván nem más, mint Tőkés László - egyből célozgatott is, hogy "az Afrika-járó magyarok által reánk hagyományozott örökséget is megidézi a 2012. május 25. és 2013 május 25. között zajló vitorlásverseny és körút". :DD Ó, hogy oda ne rohanjak vitorlázzak!

Szóval az ilyen komolykodó, mindent, amihez nyúl, irtó fontosnak feltüntető, pótcselekvéseket és huszadrangú kérdéseket igazi tevékenységnek és a köz érdekében kifejtett munkának beállító szövegeléseket megszokhattuk. Lényegében minden politikustól. De ennek a rommagyar mestere az Európai Parlament egyik alelnöke - aki nyilván nem más, mint Tőkés László. Eddig a személyes csúcsa szerintem ez - legalábbis azon befolyással való visszaélési ügyei közül, amelyek nyilvánoságra kerültek.

Apa a fia bárjában tart tájékoztatót a fia egyik kedvenc elfoglaltságáról. Amely így már közüggyé nemesült. Vitorlázás Afrika körül. Szerintem meg nyilvánosság előtti tocsogás a saját, családi belvizeikben.

Azért lehet ennek jó hatása is Afrikára, talán keresztyéni elhivatottsággal enyhít az ottani éhezők szenvedésein. Mert azért remélem, hogy mielőtt a rendkívül magasrangú résztvevők elindulnak ezen az ultrafontos hipereseményen, az Európai Parlament egyik alelnöke - aki nyilván nem más, mint Tőkés László - be fog szólni Afrikába is telefonon, utasítva őket, hogy mivel gigaarcok érkezhetnek, a helybeliek öltözzenek fel végre rendesen, tegyék már egyszer rendbe a környékeiket is, de főleg azonnal szedjenek magukra pár kilót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr922994854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása