Blogosz

MESE NINCS.

Lecsúszott ünnep...

2016. december 01. 07:51 - BlogoszEditor

(Kezdjük most a gyengébbekkel, pontosabban az ő elhessegetésükkel, mert ők szoktak az ilyen témák körül is zavaróan rajzani: változatlanul pitiánerség mások nemzeti ünnepeit köpködni, kiröhögni, úgyhogy ilyesmiken kuncogásért nem kell ide járni, ez sem arról szól, meg aztán ugyebár mennyi szánalmas marhaságot láthatunk az implicite meg is gyalázott magyar lobogóba csomagolva is, pont ezekben az években is, szóval hess innen.) Na, de ami most jön, azt nem tudtam kihagyni. Épp december 1., azaz a román nemzeti ünnep kapcsán fotóztam Nagyváradon.

Annyira hálás ez. És persze önmagáért beszél, de azért gondoljunk bele: a képen látható lecsúszottság olyannyira jellemző erre az egész országra, amely közben itt ünnepel, de a mai napig nem szabadult meg még a kommunista rombolás és trehányság nyomaitól sem, nem beszélve az újabbakról, úgyhogy országszerte ronda, felemás városokban és falvakban lengenek most is a lobogók. Meg aztán ott van az is, hogy ez a nemzeti ünnep pont arról szól, hogy 1918-ban ezen a napon fogadták el Gyulafehérváron a román küldöttek azt a kiáltványt, hogy a Román Királyság része legyen Erdély, a Partium, a Bánáság és Máramaros, szóval az egységes Romániát ünneplik de azóta sem sikerült igazán egységessé tenni, mert szellemi, gazdasági, mentalitásbeli mélységekben is ugyanúgy megvan a törés a később valóban megszerzett nevezett részek és a lecsúszottabb Ó-Románia között; és mindehhez most itt ez a zászló. Az is jó, hogy ez épp a Fő utcán van  de a román változat sem rossz, ugyanis úgy meg épp Republicii az utca neve, ahol ez a tökéletes jelkép lobog, vagy mit csinál. Továbbá ott van az, hogy először mémes reményekkel induló, képes Facebook-posztot akartam gyártani belőle, hiszen annyira kéri ezt a feliratot: "AMIKOR MEGPRÓBÁLOD MAGAD HANGULATBA HOZNI, DE EGYSZERŰEN NEM MEGY".

20161130_135949a.jpg

2016113d0_135920adh.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr7212012964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E28 524TD 2016.12.01. 14:02:19

1918-akartál írni gondolom

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2016.12.01. 14:51:45

@E28 524TD: Igen, és köszönöm az észrevételt, javítva.
süti beállítások módosítása