Blogosz

MESE NINCS.

A kommutatív nulla

2009. április 16. 18:25 - BlogoszEditor

Épphogy elmeséltem az előző bejegyzésemben, hogyan működik együtt Gigi Becali és a PRM a nyáron tartandó EP-választásokon, máris újabb perverz fejlemény van.
Becali pártja ugyanis a PNL-vel is együttműködésről kötött megállapodást.

Igen: a PNL-vel, amely az utóbbi időben az egyetlen esetleges alternatívának tűnt. Olyan pártnak, amely szintén nem a legjobb, de momentán méltó a voksainkra.
Erre tessék: ma bejelentették, hogy országos szintű együttműködési szerződést írt alá a PNL és a Becali-féle PNG-CD.
E paktum Biharban is érvénybe lép, akárcsak Erdélyben Máramaros, Szatmár, Kolozs, Fehér, Hunyad megyékben - és Erdélyen kívül meg más megyékben is. A lényeg, hogy kooperálni fognak a helyi tanácsokban, rendszeresen egyeztetnek a tennivalókról, ilyesmi. (Mondjuk az is érdekes lehet, hogy ki írta alá a megállapodást a PNG-CD részéről, Becali ugyanis épp előzetes letartóztatásban van ugyebár. Bevitték neki a cuccot egy alásercintés erejéig? Vagy mi? Megkapta postán és visszaküldte aláírva? Eleve üres papírt szignált, amire aztán kinyomtatták a szerződést?)

Szóval az van, hogy a helyi osztozkodás megkönnyítése érdekében immár a PNL-vel kooperál Becali, de az EP-választáson a PRM listáján indul, s ezt a pártot fogja támogatni. Egyszerre kétfelé mászik ki a gödörből.

Ám az igazi gáz a PNL részéről van itt. Amelyik eddig mértéktartó és többé-kevésbé középirányultságú párt imázsát építgette, sőt, némi elitjelleget is igyekezett éreztetni magáról. Nesze neked, elit: itt van Zsizsi.
És nesze neked alternatíva: a PSD és a PD-L szóba sem jöhet, a PRM és a PNG-CD rossz vicc, még náluk is kisebb zsebpártok eleve kizárva, Tőkés és az RMDSZ meg - a nagy hadoválásuk és egymásra kínált "alternatívájukat" követő nevetséges és szánalmas összeborulásuk révén - kölcsönösen kizárta számomra, mint választópolgár számára azt a lehetőséget, hogy rájuk voksoljak. És most a PNL is.
Mindegy. Úgyis nyár lesz a választásokkor, lesz jobb időtöltés is annál, hogy egy halom szánalmas pojáca és cinikus bűnöző között próbáljam megtalálni és lepecsételni a legkevésbé aljasat.
Most először mondom kifejezetten azt az 1989-es fordulat óta: semmi tétje nem lesz ennek a választásnak.
Úgyhogy még szerencse, hogy méltó jelöltek sincsenek. Így kerek.
Ráadásul az átlagpolgárnak eleve rangon aluli elmenni válaszani, ha csak ezek közül lehet.

Amúgy idén két választás is lesz. Az EP-voksolás után ősszel esedékes az elnökválasztás.
A jelen helyzetben arra sem érdemesek a horizonton voksainkért integető jelöltek, hogy a politika, a politikum iránt amúgy érdeklődők megpróbáljanak bármilyen módon aktívan részt venni a vitákban, visszajelezni nekik. Ugyanis egyik sem alternatíva, hanem mind behelyettesíthető, felcserélhető (és ahogy például legújabban a PNL-PNG példából is láthatjuk, be is helyettesítik egymást, mikor hogy hozza az érdekük).

A maximális energia és fáradtság, amit érdemes rájuk fordítani annyi, hogy automatikusan generálódó és teljes mértékben adekvált kommentárokat fűzünk hozzájuk.
Az alábbi helyeken elérhető automata szövegekkel válaszolunk megkereséseikre, kampányolásukra, spamjeikre, fórumrombolásaikra, telefonhívásaikra, kopogtatásukra, vagy akármilyen más zaklatásukra, amit ők korteskedésnek, ne adj isten’ a mi érdekünkben kifejtett áldozatos mozgósító munkának (bleah!) neveznek.

Íme egy kis segítség ehhez:

http://timiesmazsi.uw.hu/karomkodas.html

vagy

http://timiesmazsi.uw.hu/karom.html

esetleg

http://www.okorszem.hu/karomkodas/956014 .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr92637873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása