Blogosz

MESE NINCS.

Szűztelenítés (bár szerintem nagyon csúnya egy szó, de na)

2012. február 04. 13:55 - BlogoszEditor

 

Két napja havazik, lényegében folyamatosan. Épp most is. Önmagában is szép. Meg errefelé ritka is. Sokszor elnézgetem. Csodás.

Hát még ezzel együtt, itt lennebb. Nem halott ugyanis a táj. Jelei vannak az életnek. Megy az örök harc a hófúvásban is. Legalábbis erre utalnak a lassan ismét behavazódó, eltűnő nyomok.

A macskák a régi kutyaólban ücsörögnek már régóta. Vagy két napja. Még enni sem jönnek ki. Ha benézek hozzájuk, kinéznek. És annyi. Nem mozdulnak. Fáznak és amúgysem szeretnek a hóban caplatni. Odakint közben jó vastag fehér takaró ural már mindent. Kezdetben teljesen érintetlen, szűz a fehérség. Ez az igazi. Így kellene maradnia. Legalább áprilisig.

Gyakori gondolat, ugye: szerintem minden komolyabb havazáskor milliók remélik, hogy a hótkaró érintetlenül és ilyen idillikusan megmarad, jó sokáig. Nem olvad el, csalódást okozó gyengeségről tanúbizonyságot téve, senki nem tapos bele, nem feketedik be a hó - s az ember sem többé -, nem lesz semmi illúzióromboló. Sőt, talán nem is illúzió. És csak egyszerűen marad ez, sokáig, stabilan.

(Jó, jó: ha ez közhelyes - és persze az, vagy annak is mondható -, akkor is sokan gondolják ezt. És persze akkor a havazás is eleve közhelyes. Úgyhogy hagyjuk ezt. Inkább nézegessünk szét a havazásban.)

Szóval szűz most is. Itt az udvaron legalábbis. De persze csak egy darabig. Aztán először emberi lábnyomok törik meg. Balról érkeznek. Ezek a mi lábnyomaink, fel kellett tölteni ugyanis a madáretetőt magvakkal. Aztán egy ideig semmi.

Később, ahogy futólag kinézek, már tele van maradakkal az összes környező bokor. És az etető is. Megtalálták.

A balról indult emberi lábnyomok mellett pedig már rögtön ott a szimmetrikus ellentételezés is. Nem sokkal azután, hogy a madáretetőt feltöltöttük, újabb nyomok jelentek meg ugyanis a hóban. Jobboldalról macskalábnyomok indultak, s haladnak az etetőig. Majd vissza. Mert vélhetőleg nem jött össze. Ebben a hidegben és hófúvásban meg nem éri meg sokat várakozni. Pedig ők is megtalálták.

Ennyit akartam mutatni. Szerintem pont jó. Bár a szűz hótakaróért nagy kár.

Összeéletezték, összeéleteztük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr254065468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.02.12. 21:47:30

Értem én, hogy csak a macskáknak akartál enni adni, és nem a madarakat akartad nézegetni :D
süti beállítások módosítása