Blogosz

MESE NINCS.

Független megfigyelő macskák, munka közben – ügyeletben vannak a mai választáskor is...

2020. szeptember 27. 13:47 - BlogoszEditor

A szomszédban lakó macskák mindig is élénken érdeklődtek a politikai helyzet iránt. Ma pedig (mivel most önkormányzati választás volt itt, azaz Románia területén) megmutatták, hogy az új generációjuk is ugyanilyen polgári felelősségtudattól áthatott.

Tovább
3 komment

Sehol senki: átmentem a zöldhatáron, és vissza is ugyanott

2020. szeptember 24. 01:01 - BlogoszEditor

Nem bírtam ellenállni a csábításnak: életemben először átmentem – pontosabban áttekertem, kerékpárral – a zöldhatáron. Sőt, ugyanott vissza is jöttem. És semmi nem történt – még járőr sem fogott el. Ami azért is mázli, mert amúgy a feladatot azzal nehezítettem, hogy semmilyen papír, igazolvány nem…

Tovább
Szólj hozzá!

Szüret! Nagy válogatás a plakátolóművészek önkéntelen humorából...

2020. szeptember 17. 17:55 - BlogoszEditor

Tényleg szüret, mivel – a járványügyi helyzet miatt – tavaszról mostanra, azaz őszre halasztották az önkormányzati választásokat. Most, a kampány vége felé mutatom akkor, milyen csodálatos ötletek és megoldások értek be eddig, mit gyűjtöttem be, erre-arra jártamban, milyen különleges módozatokat…

Tovább
Szólj hozzá!

Valamit le akarnak nyomni a torkunkon Biharban... De tehetünk ellene!

2020. szeptember 13. 15:22 - BlogoszEditor

Nagyon érdekes, nálunk eddig példátlan játszma zajlik most Bihar megyében, emellett még külön Nagyváradon is. Olyan játszma, amelyik számunkra, magyarok számára, meg akár nemzetiségtől függetlenül itteni polgárok számára semmi jóval nem kecsegtet.

Tovább
Szólj hozzá!

Elhagyottan álló tömbház a mezőn: mindegyik volt lakrész bejárása – VIDEÓVAL

2020. szeptember 10. 17:44 - BlogoszEditor

Diszkógömb a kuplerájban, és azon belül kupleráj a diszkógömbben is. Ez az egyik kedvenc képem ebből az egész elhagyott lakótömbből. És ezt az egyik üres lakás volt nappalijában láttam.

Tovább
Szólj hozzá!

Mutatom: így törjünk ki a csapdából szeptember 27-én!

2020. szeptember 08. 08:23 - BlogoszEditor

Elegünk van belőlük, teljes joggal – mégis a döntő pillanatban sokan szavaznak rájuk, újra, meg újra. Holott tudják, hogy nincs mit várni tőlük. Igen, az RMDSZ-ről és az EMNP-ről van szó. Vagyis az úgymond magyar pártokról.

Tovább
9 komment

Csodájára jártam: ilyen az első itteni autópálya-szakasz, meg az új RO-HU határátkelő – VIDEÓVAL

2020. szeptember 06. 00:53 - BlogoszEditor

Tegnap hivatalosan átadták, ma megnéztem: ilyen az új magyar-román határátkelő, és a magyarhoz csatlakoztatott román autópálya-kezdemény. Elmentem ma megnézni, mégpedig biciklivel.

Tovább
Szólj hozzá!

Felrobbantott világháborús bunkerek bejárása: veszélyes építmények a Nagyvárad melletti erdőben – VIDEÓVAL!

2020. szeptember 04. 05:53 - BlogoszEditor

Mennyire ironikus sztori már ez. A románok építették, aztán kénytelenek voltak átadni a magyaroknak, akik meg felrobbantották. Ráadásul épp egy esetleges magyar támadás elleni védvonalként építették ezeket a bunkereket a románok, ám végül egyetlen puskalövés nélkül került át pont a magyarokhoz az…

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása