Blogosz

MESE NINCS.

Szép dolgokról, keresetlen szavakkal

2009. december 17. 23:39 - BlogoszEditor

Nem tudom, mit izgulnak és sápítoznak egyesek, hogy "jaj, megint Boc lesz a miniszterelnök". Na és?
Szerintem nyugodtan hátra lehet dőlni, s nézni a show-t. Irtó szórakoztató. Ezen túl meg úgysincs semmi.

mon.jpg

Persze, persze: eléggé lámerség, hogy megint Boc jön - az országnak meg aztán egyáltalán nem jó ez. Viszont legalább ugyanannyira rossz lett volna, ha a Johannis nevű trójai falóból másznak elő a kormányra került Iliescuék és Patriciuék, meg az összes többi borzalmas figura. Szóval nincs mit izgulni. Ha lett volna egy olyan alternatíva, amely egy kicsit is mást kínált volna, mint az ilyen vagy olyan érdekcsoportok helyzetbe kerülését, akkor most legalább azért lehetett volna drukkolni. De nem volt ilyen. Úgyhogy lényegében nem számít, hogy egy Johannis nevű báb, vagy egy Boc nevű báb kormányoz-e. Vagy lehetne egy bármilyen harmadik név is, a jelen konjunktúrában akkor is csak olyan kormányfő állítható, aki valamelyik oldalnak a kis játékszere. Lazíthatunk hát, hiszen nincs semmi vesztenivalónk.

Ezért legalább szórakozzunk. Van min, ugyanis Băsescu megint jól belegyalogolt azoknak az arcába, akik közül ő is származik - s akik meg az ő orcáján próbáltak már többször is pogózni egy-egy vadat.
Bevallom, kaján vigyorral nézem, ahogy egyeseket most éppen pitiztet, másokat meg cumiztat. És főleg azt, ahogy az egyesek örömmel pitiznek, a többiek meg mohón cumiznak. Persze ő is megérdemelne hasonlót, sokminden miatt - de momentán akkor is, még mindig az a helyzet, hogy ez az alak az egyetlen 1989 óta, aki módszeresen megszívatja egyes politikustársait. Olyanokat, akik szintén nagyon megérdemlik. És ugyebár - vele együtt - mind megérdemlik.

És kérem, hagyjuk a képmutató jámborkodást, ugyanakkor kerüljük el a demagógiát és az általánosítást is: ehelyett alaposan és részletesen gondoljuk végig, melyik az a párt, amelynek derékhada ne érdemelné meg, hogy szétszívassák.
Nincs ilyen. Úgyhogy ha megtörténik velük, hát legalább nem nagyon lehet erkölcsi, vagy bármilyen más természetű kifogásunk. És magunk ellen sem, amikor végig követjük.

Hiszen mi más zajlana Boc révén, mint a középső ujj bemutatása? Egyrészt Băsescu saját klónja vezeti majd ismét a kormányt, a másrészt viszont még zseniálisabban gonosz.
Gondoljunk csak bele: októberben még megbuktatta a parlament Bocot, most pedig ugyanaz a parlament szépen, tüsténkedve, szorgoskodva, tip-top és hipp-hopp vissza fogja emelni a hatalomba. Wáháhá!

Igazán jól lehet ezen szórakozni. Ismét mutatja, hogy miféle "értékeket" képviselnek a pártok, mennyit érnek a szövegeléseik és az állásfoglalásaik.
Sőt: októberben, novemberben és december elején is még - Boc megbuktatása után - Băsescu ellen hörgött és fújt és toporzékolt a PSD, a PNL és az RMDSZ is. Az utóbbi most, 11 apró nappal később már meg is egyezett Boc-kal és Băsescuval arról, hogy az ő felügyeletük, befolyásuk, ellenőrzésük, köpönyegük alatt fognak kormányozgatni.
Dehát, csibéim! Hát nem arról volt szó, hogy Băsescu tönkreteszi az országot, meg magyarellenes, autonómiaellenes, meg különben is szemtengely-ferdülése van, meg minden? S akkor most? Segíteni kell neki a tönkreverésben? Meg a fini kis magyar húsunk elfogyasztásában? Sőt, még ahhoz is van már arcotok, hogy - amúgy épp a mai napon - már egyenesen azt nyilatkozzátok: "a magyar közösség érdeke", hogy az RMDSZ Băsescu pártjával kormányozzon?! Uh.

Na, az ilyenek miatt mondom, hogy nekünk, polgároknak igazán nincs semmi nyerni- vagy vesztenivalónk. Ellenben legalább nézhetjük, ahogy az ellenségükből hirtelen lett szövetségesük pitizteti őket.
Annyira ott volt például az is, amikor tegnap Băsescuhoz ment tárgyalni a Markó vezette küldöttség, az államfő meg azzal kezdte az egyeztetést, hogy Markóékhoz fordulva azt mondja: "köszönöm a magyaroknak, hogy rám szavaztak".
;)) Állat ez a tag! Megérdemlik egymást.

A PSD-ből és a PNL-ből meg épp mostanság vásárolgatja ki azokat, akikre szüksége van a kormánya megszavaztatásához. E két párt meg nem vásárolt többsége pedig amúgyis retteg most, hogy ha netán megbuktatnák a Boc-kormányt, akkor az elnök kiírhatná az előrehozott választásokat. Úgyhogy csak csendben morognak és próbálnak úgy tenni, mintha nem szivattyúznának éppen megint.
És mindeközben Băsescu szépen hadrendbe állítja megint a saját sötét hátországát. Ahogy a PSD és a PNL, vagy akár a szomszéd Géza bácsi tenné, ha ő lenne hatalmon. Ennyi zajlik. De ezúttal nagyon látványosan és ördögien szellemesen.

Hiába na: megint az van, hogy ha üttetni akarunk valamelyik alpári bandán, akkor csak olyanok révén érhetjük ezt el, akik maguk is alpári bandák tagjai. Ez a maximum. Ennél több semmilyen választáskor, semmilyen képletben nem jöhet ki. Úgyhogy gyerünk: ugyanolyan szívesen és okkal láthatjuk Băsescut az acélbetétes bakancs orrának végén, mint Iliescut, Geoanát, Markót, Antonescut, vagy az őket mozgatókat. Minden kombináció jogos.
És minden kombináció az ország - s benne a magyarság - érdeke.

Most pedig törődjünk egy kicsit a zsenge lelkülettel, a szent megrökönyödéssel, az arisztokratikus elfordulással, meg a farizeus szörnyülködéssel is. A kedvükért vegyük át az egészet összegezve.
Szép dolog annak örülni, ha másokat torkosborzként kezelnek? Neeem.
De az szép dolog, ha a ők meg minket kezelnek folyamatosan torkosborzként? Hm? Szép dolog hátradőlni akkor, amikor már semmi vesztenivalónk, s elszórakozni azon, hogy milyen idióta helyzetekbe hozzák ezek magukat és egymást? Dehooogy.
És az talán szép dolog, ha miattuk mi mindannyian már csak hátradőlhetünk, mert úgysincs vesztenivalónk, s állandóan idióta helyzetekbe hoznak mindannyiunkat? Hm? Egyáltalán: szép dolog a Mónika Show-t sasolni, még akkor is, ha csak nevetünk rajta? Ugyaaan!
De van más műsoron, bárhol is? Hm?

És persze azt se feledjük, hogy még a verekedések sem igaziak. Csak showelemek. Az első pillanatokon kívül valójában senki senkinek nem akar itt leckét adni. Hiszen más vezérli az egészet: mindenki a saját érdekeit követve ment oda. Pénzért.

Kikapcs.
De azért ezt a bevezető, szívatgatós részt még végignézem. Vártam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr732637959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása