Blogosz

MESE NINCS.

Illem, hej

2010. február 17. 20:48 - BlogoszEditor

Ezt a nagyszerű kordokumentumot egy váradi vendéglátóhelyen fotóztam.
Jellemző a tény, hogy nyilván azok sem olvasták el, akik megírták és kiragasztották. És ahogy az illemhely állapotát néztem, azok sem, akiknek szól.

dsc00176688dr.jpg

De legalább ki van ragasztva, mint az atom, ötvenezer méternyi ragasztószalaggal, jó rondán. Cellux van minden felületén, hogy ne tudják összefirkálni. Vagy, hogy el ne lopják ezt is.
Az ilyesmit védeni kell. Ez az országimázs pazar leképeződése.

A lényeg, hogy nagyon szépen kérnek mindenkit. Úgy, hogy maguk sem figyelnek oda ara, amit mondanak. A címzettek pedig végképp rá sem hederítenek. Például az 5. és a 7. pontnál így duruzsolnak a vendégeknek: "Kérjük, a Toalett nyilvános hely"; illetve: "Kérjük, nem Ön az egyetlen használója." Hát igen, a másolás és beillesztés átka...
De az is édes, hogy az egészben két dolog van nagybetűvel kiemelve. Én és a Toalett. Igazán megtisztelő ez. Nekem. Vagy inkább a Toalettnek? Kösz.
Olyan jó minden esetre, hogy még a mellékhelyiségben is láthatom a tanújelét annak, hogy Romániában vagyok. Sőt, ott látom és érzem át igazán. Hát kérem...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr432637983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása