Blogosz

MESE NINCS.

Allah Erdélyben

2010. április 17. 03:41 - BlogoszEditor

Nem én szóltam nekik, komolyan. :)
Én csak megírtam itt, eggyel lejjebb, hogy államtitkár lehet Szőcs Géza a Fidesz-kormányban, azzal együtt, hogy régebbi, tisztázatlan pénzügyei vannak.
Amelyek a jelek szerint a mai napig nemcsak elfeledve nincsenek, hanem üldözik őt. Merthogy a legfrissebb hírek szerint azóta "sok negatív jelzés érkezett" Orbán Viktorékhoz Szőccsel kapcsolatban, s lehet, hogy emiatt máris elveszik tőle azt az államtitkári posztot, amit hivatalosan még meg sem kapott. Nem hivatalosan azonban már előzőleg megkapta a tisztséget.
Ám közben szóltak pár jó szót néhányan a Szőcs érdekében... S nem is biztos, hogy nem volt igazuk.

allah-jele.jpg

Beszéltem szívbéli cimboráival, aki azt mondták, "minimum száz százalék", hogy ő lesz a kulturális államtitkár - azaz egyfajta pénzosztó is - az új magyar kormányban. Aztán ő maga is úgy válaszolt arra a telefonon feltett kérdésre, biztos-e a kinevezése, hogy "igen". A háttérben hallatszott, hogy akkor is, véletlenül épp valami pénzekről tárgyaltak közben...

És nem egészen egy nappal ezt követően máris gyülekezni kezdtek a feje fölött a sötét fellegek. Ha összeadom, érdekesek a baljós jelek.
Először ő hívott vissza - amikor a lap már nyomdában volt -, hogy finomítsunk a róla készült újságcikken, ha lehet. Azt kérte, mindent írjunk át feltételes módba. ("KinevezHETik", "oda kerüHET", "államtitkár LEHET", meg ilyenek.)
Aztán arra hivatkozott, nem inog ám a széke, amelybe még bele sem ült, de bele fog, viszont van oka annak, hogy hirtelen óvatoskodni kezdett. Ugyanis szerinte ez van: "Viktorék minden leendő kormánytagot megkértek, hogy amíg mi be nem jelentjük hivatalosan, addig ne nyilatkozzunk arról, hogy megkaptuk a posztokat".
Az is érdekes, hogy eddig Orbán Viktor egyik régi kedvence volt Szőcs, keresték már neki a tisztséget. Aztán megtalálták. És meg is kínálták vele. Most meg váratlanul elbizonytalanodtak.
További furcsa jel, hogy amikor a Szőcs elérhetősége után nyomoztam, az egyik közeli bizalmasa már akkor felszisszent. Visszacseng a fülemben, ahogy elkérem a számát, s ezt a megjegyzést hallom: "Oké, de minek kell? Máris indul a sajtóhadjárat Géza ellen?"

Ó, dehogy! Miféle hadjárat? És miért is indulna? Hiszen a mai napig nincsenek bizonyítva azok a nyilván csakis aljas pletykák, hogy amikor az RMDSZ főtitkára volt, akkor megölelte volna a pártkasszát, s Pestre lépett volna át vele. És azok is csak kültelki áskálódások, hogy azóta is több helyen pénzekkel manőverezett volna, valóságos Rodolfóként. Amikor az előző postomban én is jeleztem ezt, akkor nyilván magam is csak a befeketítését célzó machinációknak estem áldozatul.

No, de a lényeg az, hogy már Viktorék sem biztosak a dolgukban ilyen tekintetben. Most épp azon gondolkoznak, hogy Szőcs helyett mégis inkább Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum igazgatójának adják a kulturális államtitkári beosztást...
Nem egészen egy nap alatt fordult a sors kereke. Rá arra, aki kihívta őt maga ellen néha.

Az Erdélyből kitelepült Szőcs államtitkári tisztsége ugyanis azzal is járt volna, hogy magyar kormánytag lévén a magyarországi pénzek sorsáról is dönt - nem beszélve arról, hogy a romániai magyar szervezeteknek szánt összegek jórészének sorsába és irányába is lett volna beleszólása. És ez biza sokakat nagyon felpiszkált azok közül, akik régebről ismerik és dolgoztak vele.
Pedig ő már stratégiát is készített arra, hogyan osztaná, kiknek, kiken keresztül, s kiket megkerülve...

Úgy látszik, nem csak Allah kezei hosszúak. Hanem az RMDSZ-éi is, változatlanul. Ha valaki maga is úgy játszadozik a pénzeikkel, hogy közben nem marad jóban velük, akkor utána fognak nyúlni. Akárki is áll az illető háta mögött.
Sőt, van egy olyan érzésem, hogy Orbánék más erdélyi köröktől is kaphattak részletesebb infót Szőcsről, olyanoktól, akik szembemennek az RDMSZ-szel, de nagyon közel állnak aFideszhez.
Íme, lehetnek tehát olyan magyar ügyek, amelyekben megteremtődik az erdélyi - sőt, a határon átívelő - politikai konszenzus.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr402638031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása