Blogosz

MESE NINCS.

Címlapsztori

2010. október 03. 21:56 - BlogoszEditor

Szerénység és tipográfia szempontjából is gyönyörű ennek a kiadványnak a fejléce. Egy parlamenti képviselő hírlevele: igazi kis gyöngyszem. Ha az ember nem látott még gyöngyöt. Nézegetem már pár lapszám óta e hetyke-önsztároló fejlécet.

Ám az igazi báját az adja, ahogy lenullázza az alatta található összes szöveget.
Valóban fölösleges is a sok szép szöveg. A két kép önmagában mutat mindent: helyzetet, viszonyrendszert, alapállást és hozzáállást.

hirlevlaka.jpg

Csak kevés politikus szokta ezt ennyire nyíltan vállalni. Pedig mindannyiukról tudhatjuk, hogy ugyanígy helyeznék el magukat - és a választóikat - a címlapon, meg a nagy képletben is.
Szegény bácsi közben ott lennebb: oda sem figyel.
Pedig olyan sokan csókoltak be neki és a hozzá hasonlóknak az utóbbi napokban: az Idősek Világnapja alkalmából írtak hozzá szép cikkeket egyes politikusok, mások meg egyenesen nagyobb lapokban, fizetett hirdetésekben ömlengtek az idősekről.
Érdekesség, hogy nagyjából ugyanazok a politikusok, akik épp csak pár nappal előbb megszavazták a parlamentben a nyugdíjtörvényt, amelynek alapján az idősek járandósága nem nőhet. Köztük volt pont az a parlamenti képviselő is, akinek a hírleveléről van szó fennebb, s aki épp ott, a címlapon szintén szépeleg egyet azoknak, akiket ezúttal megkurtítottak.
Sőt, a parlamenti szavazás után még fel is hívott, azt nehezményezve, hogy megírtuk a nyugdíjemelés ellehetetlenítését...

Aztán persze jöttek egy tonna rizzsel arról, hogy az időseknek tisztelet, szeretet, megbecsülés, odafigyelés, méltóságteljes szépkor, meg ilyesmi jár.
Hát járni jár. Aztán vegyék el, ha tudják, ugye. De előtte nem árt, ha vetnek egy pillantást a címlapokra - hogy tisztában legyenek az alapállással.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr882638122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása