Blogosz

MESE NINCS.

Ügyes!

2010. október 20. 09:29 - BlogoszEditor

Dacára az összes eddigi jelnek és ténynek, egyre több konkrét tartalmat látszik kapni a kettős állampolgárság.
Eddig ugye főleg amiatt volt divat fanyalogni a fanyalgóknak, hogy "persze, magyar útlevelet biztosan nem adnak", meg "ugyan, hiszen még vacak szavazójog sem jár vele".

Hát, figyu: nem így lesz.

Beszéltem a kolozsvári magyar konzullal, aki azt mondta, szerinte minden további nélkül kaphat majd magyar útlevelet a friss magyar állampolgárok sokasága is, ha kérvényezi. Mi több, a magyarigazolványát és az azzal járó kedvezményeket is megőrizheti mindenki, akkor is, ha magyar állampolgárrá válik.
Este meg jön a hír, hogy kiveszik a magyar alkotmányból azt a passzust, amely a választójogot állandó magyarországi lakhelyhez köti - azaz szavazati jogunk lesz a magyar választásokon.
Bár nem olyan, amilyet elképzelnek sokan, hiszen ebben is lesz ravasz trükk, de na... Ennek konkrétumait tisztázniuk kell azért még (de vélhetően lesz pár országgyűlési mandátum, amelyek betöltése kifejezetten a határon túli voksokkal dől majd el - azaz például Tőkést a parlamentbe is benyomhatják Viktorék, ha majd esetleg épp ez lesz az érdekük -, s kész).

Ez már azért valami. Valamicske. Ha az önrendelkezést indexre tették, azért kisebb (és nekik is érdekükben álló) kedvezményekkel megdobnak.
Hát ezért nehéz a Fidesszel.
Mert úgy dolgozik a saját hatalmának kiterjesztésén és bebetonozásán, határokon átnyúlóan, hogy közben nekünk is juttat ezt-azt. És ez sokak számára dilemmát okoz. Zavarba ejtő, ha nem egyértelműen csak fekete (vagy fehér) valami. Nehezen kezelhető, nem könnyen érthető. Mert szokatlan, az eddigi kurzusoktól eltérő.
Épp ettől zseniális húzások ezek megint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr132638135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása