Blogosz

MESE NINCS.

Felvételi

2010. november 08. 23:22 - BlogoszEditor

Olyan ez, mint a különféle termékmintás marketingakciók: kapunk valamit, cserébe meg többnyire csak az adatainkat kell megadnunk. Ez általában csodás üzlet - főleg annak, aki megajándékoz bennünket. A megadott információkból ugyanis adatbázist épít, amit vagy saját marketingcéljaira használ fel, vagy kemény pénzekért elad, vagy mindkettő.

Szóval van egy ilyen vonulata a kettős állampolgárságnak is. Mégis, eddig ez utóbbi a legjobb ilyen üzlet.

Régóta át-átvillan már az agyamon, hogy a Fidesznek listaügyekben is nagyon jó lesz az, ha tömegesen magyar állampolgárokká válunk. Amellett ugyanis, hogy ha akarja, majd megadhatja a szavazati jogot is, potenciális támogatók százezreit állítva hadrendbe ezáltal, még nyilvántartásba is vesz mindannyiunkat.
Igen, konkétan az elhíresült Kubatov-féle lajstromokra gondolok itt.

Mint ismeretes, ő volt az, aki egy kiszivárgott hanfelvételen bevallotta: a Fidesz - illegális - nyilvántartást vezet a párt szimpatizánsairól, nevüket, telefonszámukat, lakcímüket és internetes elérhetőségüket, életkorukat, Fidesz iránti szimpátiájuk mértékét is nyilván tartva, s hasonló nyilvántartás létezik a Fidesz-szel nem szimpatizáló, szavazatukat más pártra adó személyekről is.
Volt tehát egy olyan érzésem eddig is, hogy a magyar állampolgárságot igénylő formanyomtatványokon szereplő adatainkat vélhetően másra is felhasználják majd, nem csak arra, hogy ezek alapján állampolgárságot adjanak. Konkrétan: minket is listáznak majd, a Kubatov-nyilvántartás új fejezeteként. Majd buták is lennének azt a sok százezer folyamodványt, a kincset érő adatokat csak úgy, egyszerűen és legálisan kezelni.

És biza, van ebben valami. Ezt épp a Magyar Állandó Értekezlet ülésén erősítette meg Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Azt mondta ugyanis, hogy összmagyar regisztert kívánnak létrehozni. És ez nem gyerekjáték. De ezt már én teszem hozzá.
Ezzel párhuzamosan vannak, akik arra gyanakszanak, hogy a budapesti kormányzat ezt a regisztert és a következő népszámlálást is arra használja majd fel, hogy kibővítse a "Kubatov-listákat".

Ami az érdekes az egészben, az maga a tipikus Fidesz-védjegy: ez is (mint számos más döntésük) egyszerre aggályos, gyanút támasztó, túlkapás- és viszaélésgyanús - ugyanakkor van kifejezetten jó, mindenki számára eredményes, pozitív vonzata is. Úgyhogy nehezen, de legalábbis óvatosan támadható csak.

Ami jó, az nyilván a magyar állampolgárság megadása. Sőt, továbbmegyek: maga a világ magyarságát összegző összmagyar regiszter is kifejezetten jó ötlet - alapjáraton.
Aztán, hogy mire használják ezt, meg például az állampolgárság igénylésekor szolgáltatott adatainkat? Na itt jönnek be az aggályok.
Mégis, alapvetően olyan egyszerű az egész, mint amikor a marketinges csajok jönnek valami ajándék kuponnal, kulcstartóval, öngyújtóval, akármivel: ha kell, cserébe megadja az ember az adatait, s csak sejtheti, hogy mi lesz azokkal tovább. Annyi a különbség, hogy az állampolgárság igénylésekor nem javallott hamis adatokat megadni, ugye.
Viszont elég vagány a mostani ajándék. Ezért már én is lépre megyek. Sőt, ezúttal teljesen önként, mi több, még sietek is a lépre. Épp ma regisztráltattam magam a főkonzulátuson, hogy az elsők között legyek, akik benyújtják a folyamodványukat - s az állampolgárságért cserébe bevállalják, hogy esetleg Kubatovéknál is eggyé válnak az anyaországi magyarokkal.

A nemzetegyesítés ma már korszerű eszközökkel történik. Néha a tudtunk nélkül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr12638149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása